LIKE US? SPREAD THE WORD

Suspans până la ultima minge

Nu s-a mai întâmplat de mult timp ca patru echipe să lupte pentru primul loc în sezonul regulat, cu șanse reale. Trei meciuri au fost capitale, în ultima etapă, pentru a stabili careul de ași.

CSM Lugoj a ratat șansa de a termina, în premieră, pe primul loc, după ce a pierdut la Voluntari, 0-3 cu CSO. Heydi Casanova, opusul ilfovencelor, a făcut un meci fantastic și a intrat în echipa rundei. Alături de ea, liberoul cu cele mai constante evoluții, Diana Vereș, dar și coordonatoarea Alice Kapelovies, aflată în premieră în echipa etapei.

CSM Târgoviște și-a luat cele trei puncte cu CSM Constanța și aștepta disputa de la Blaj, dintre Volei Alba și Rapid. În funcție de acest rezultat, se stabilea podiumul. Campioanele au câștigat 3-2, dar nu a fost suficient pentru a ajunge pe primele două locuri. Blajul are însă cele mai multe jucătoare în echipa etapei: Drussyla Costa, Katarina Jovic, Jovana Kocic (MVP-ul partidei), dar și antrenorul Stevan Ljubicic.

Și-a mai făcut loc în echipa etapei Marjorie Correa, centrul de la CSM București, care a avut o prestație solidă în disputa cu Corona Brașov, 3-0.

Extremă: DRUSSYLA COSTA (Volei Alba Blaj). Evoluție solidă pentru braziliancă, 20 de puncte în dreptul său în cele cinci seturi, dintre care două blocaje și un as. A avut 46% procentaj de reușită în atac. Pe preluare a fost însă excelentă: 62% recepție pozitivă și 57% recepție excelentă.

Centru: JOVANA KOCIC (Volei Alba Blaj). Sârboaica a fost bombarderier în disputa cu Rapid. 26 de puncte pentru jucătoarea Blajului, dintre care un blocaj. A atacat 52 de mingi, iar 48% din acestea și-au atins ținta. Pe preluare, 56% recepție pozitivă și 33% recepție excelentă pentru Jovana.

Opus: HEYDI CASANOVA (CSO Voluntari). MVP-ul partidei cu CSM Lugoj, cubaneza a fost de neoprit. Din cele 41 de mingi atacate, 25 și-au atins ținta, 61%. A reușit și un as.

Coordonator: ALICE KAPELOVIES (CSO Voluntari). Titulară cu Lugojul, Alice a făcut un meci foarte bun. Și-a pus în valoare coechipierele cu pase direct la țintă. Pentru prima dată în echipa etapei.

Centru: MARJORIE CORREA (CSM București). Brazilianca a prins din nou echipa etapei pentru a patra oară în acest sezon. 8 puncte în contul său la victoria cu Brașov, dintre care 5 blocaje. 43% procentajul de reușită în atac pntru Marjorie.

Extremă: KATARINA JOVIC (Volei Alba Blaj). Stăpână pe fileu, Katarina a demonstrat încă o dată de ce este jucătoarea cu cele mai multe blocaje din campionat. Contra Rapidului a reușit nu mai puțin de 7. Și-a trecut în cont 11 puncte în total și a avut 38% procentaj în atac. Excelentă și la serviciu.

Libero: DIANA VEREȘ (CSO Voluntari). Diana este a șaptea oară în echipa etapei. 75% recepție pozitivă și 12% recepție excelentă sunt cifrele liberoului ilfovean.

Antrenor: STEVAN LJUBICIC (Volei Alba Blaj). Campioana României a câștigat ultimul meci din sezonul regulat, dar a pierdut pentru un singur set locul 2. Dacă ar fi câștigat 3-0 sau 3-1 ar fi terminat pe primul loc. Blajul rămâne una dintre favoritele certe la titlu. Tehnicianul Stevan Ljubicic a câștigat titlul cu Blajul în ultimele două ediții.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors