LIKE US? SPREAD THE WORD

Superselecționată de la Rapid, Arcada, Steaua și Știința Baia Mare

O etapă nebună, cu partide extrem de spectaculoase. Rapid a dat lovitura în Ștefan cel Mare și a învins Dinamo, iar campioana Arcada Galați și-a luat revanșa cu Corona Brașov. Știința Baia Mare a trecut, după o pauză de 10 ani, de SCM Zalău, în deplasre, și speră să prindă acum ultimul loc din play-off. Steaua a câștigat și ea disputa cu SCM U Craiova, cu oltenii ratând patru mingi de set în decisiv.

O etapă în care toți cei șapte jucători ai etapei sunt ”stranieri”. O multinațională formată din doi iranieni, doi francezi și câte un maghiar, brazilian și slovac. Antrenorul rundei este însă selecționerul României, Sergiu Stancu.

Extremă: NICOLAS MARECHAL (Rapid București). Piesă de rezistență împotriva celor de la Dinamo, francezul a avut cifre foarte bune. 14 puncte, cu un procentaj în atac de 67%. Și în preluare a funcționat ireproșabil: 67% recepție pozitivă și 44% excelentă.

Centru: SIMON KRAJCOVIC (Steaua București). Steliștii au trecut greu de SCM U Craiova, 3-2, au suferit mult pe final. Slovacul e unul dintre jucătorii care au ieșit în evidență. A reușit 8 puncte, dintre care 3 blocaje. A avut 62% procentaj în atac.

Opus: AMIR GHAFOUR (Rapid București). Au bătut Dinamo, în Ștefan cel Mare, cu 3-0, iar iranianul a fost practic, de neoprit. A pus în teren toate mingile de care a beneficiat. 17 puncte, dintre care doi ași și un blocaj, 78% procentaj de reușită la mingile din atac.

Coordonator: JAVAD KARIMI (Arcada Galați). Încă o dată creierul echipei campioane, Javad a oferit cele mai bune pase coechipierilor. Și-a trecut în cont și patru puncte. A servit foarte bine, reușind și doi ași.

Centru: PEDRO DA SILVA SANTOS (Știința Baia Mare). A doua etapă consecutiv în echipa etapei, brazilianul a contribuit din plin la succesul de la Zalău, 3-0. 7 puncte în contul său, dintre care 4 blocaje. 60% procentajul mingilor din atac.

Extremă: ROLAND GERGYE (Arcada Galați). Jucătorul maghiar a fost foarte eficient. A reușit 16 puncte în cele trei seturi, cu un procentaj de 71% în atac. A pus tunurile pe brașoveni și la serviciu, contabilizând 4 ași. Pe preluare, a avut 64% recepție pozitivă și 21% recepție excelentă.

Libero: PIERRE BOULEAU (Știința Baia Mare). Din nou a dat siguranță echipei sale. A avut o preluare foarte bună, cu 62% recepție pozitivă și 31% excelentă. Francezul este a treia oară în echipa etapei în acest sezon.

Antrenor: SERGIU STANCU (Arcada Galați). Arcada și-a luat revanșa după înfrângerea din tur. Tehnicianul gălățenilor a pregătit excelent disputa, a anihilat piesele importante ale ardelenilor, iar campionii au închis disputa în trei seturi. Galațiul are acum șanse la primul loc la finalul sezonului regulat, fiind doar la mâna lor.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors