LIKE US? SPREAD THE WORD

STRANIERI / Duel în Polonia între Aciobăniței și Chițigoi. A câștigat veteranul

Evoluția jucătorilor români în campionatele din Europa (stranieri). Prestații excelente pentru Elizabet Inneh și Adelina Ungureanu, duel românesc în Polonia.

Polonia. În Plus Liga am avut duel între români: Adrian Aciobăniței l-a întâlnit pe colegul său de națională, Daniel Chițigoi. SKRA Belchatow, formația la care evoluează Adi, a trecut cu 3-0 de ZAKSA Kedzierzyn-Kozle, echipa lui Dani.

Cei doi ”tricolori” au fost titulari. Aciobăniței a adunat 5 puncte, având doar 20 % eficiență pe atac. A servit însă bine și a pus presiune pe adversari. Pe preluare a avut 22% recepție pozitivă și tot 22% recepție excelentă. De partea cealaltă, Daniel a reușit 10 puncte, pe atac având 53% eficiență. Pe preluare, Chițigoi a avut 33% recepție pozitivă și 10% recepție excelentă. Și-a trecut în cont și un as.

Belchatow a urcat pe 9 în clasament, având acum 8 victorii și tot atâtea înfrângeri. Kedzierzyn-Kozle e pe 10, după 16 etape, cu 7 victorii și 9 înfrângeri.

Eliza Inneh, de neoprit în derby!

Polonia. Chemik Police, echipa Elizei Inneh, opusul naționalei României, a câștigat cu 3-2 în deplasare derbyul din Tauron Liga cu PGE Rysice Rzeszow. Liderul campionatului polonez a câștigat primul set, 34-32, dar s-a văzut apoi condus după 25-23 și 25-18 pentru gazde.

Cu Eliza Inneh de neoprit, Chemik Police a întors însă scorul și a câștigat seturile 4 și 5 cu 25-18, respectiv 15-10. Românca a terminat meciul cu 31 de puncte! Cea mai spectaculoasă realizare pentru Eliza de când joacă la Chemik, deși au fost multe meciuri în care a strălucit cu adevărat! Chemik Police se distanțează în campionat, având 14 victorii și o singură înfrângere. Felicitări, Eliza, ține-o tot așa!

Turcia. Galatasaray Istanbul, formația antrenată de selecționerul României, Guillermo Naranjo Hernandez, a reușit a șasea victorie consecutivă în Sultanlar Ligi și a ajuns la 8 succese. Formația Cim Bom Bom a trecut în deplasare cu 3-0 de Sariyer. Galata e pe locul 6 acum, loc de play-off, după 15 etape.

Germania. SC Potsdam, vicecampioana Germaniei, a reușit și ea să învingă în deplasarea de la VC Wiesbaden, 3-0. A fost un succes facil pentru echipa Rodicăi Buterez. Căpitanul României a reușit 5 puncte, cu 40% eficiență în atac. Potsdam rămâne pe locul 4 (9 victorii – 6 înfrângeri) și pare că și-a revenit după o perioadă mai puțin bună.

Italia. Adelina Ungureanu a făcut din nou un meci excelent în campionatul Italiei. Românca a reușit 19 puncte în disputa pierdută de echipa sa, Volley Pinerolo la Novara, cu Igor Gorgonzola: 1-3. Adelina a servit 4 ași și a avut un procentaj în atac de 44%. Și pe preluare a avut cifre bune cu 64% recepție pozitivă și 25% recepție excelentă. Pinerolo a picat pe 8 în Serie A1, având 7 victorii și 9 înfrângeri.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors