LIKE US? SPREAD THE WORD

LIGA CAMPIONILOR / Arcada Galați, ce victorie!

Campioana României a învins cu 3-2 o forță din Italia, Lube Civitanova, de două ori câștigătoare a celui mai important trofeu european, Liga Campionilor.

Campioana României, Arcada Galați a reușit cea mai importantă victorie din istoria clubului! Echipa antrenată de Sergiu Stancu a învins pe teren propriu formația italiană Lube Civitanova, fostă dublă câștigătoare a Ligii Campionilor, în etapa a 5-a a grupelor Ligii Campionilor!

Lube Civitanova este liderul grupei E și până la disputa de la Galați nu pierduse niciun set în precedentele patru partide! Italienii au jucat în Sala ”Dunărea” din Galați cu toate vedetele lor:  Barthelemy Chinenyeze, campion olimpic cu Franța la Tokyo, Fabio Bolaso, campion mondial cu naționala Italiei, Ivan Zaytsev, vicecampion olimpic la Rio de Janeiro, cu Italia, Luciano de Cecco, medaliat cu bronz la Tokyo cu naționala Argentinei sau Adis Lagumdžija, vedeta naționalei Turciei.

Reprezentanta Italiei a câștigat primul set 25-21, dar după acel moment, Arcada și-a ridicat nivelul jocului și a făcut o partidă aproape perfectă. Gălățenii au luptat pentru orice minge. Susținuți din tribune de 1.500 de fani, campionii României au trecut în avantaj, 2-1 la seturi după 25-23 și 25-20. Serviciile puternice ale campioanei României au destabilizat echipa italiană, Arcada reușind 8 ași în partidă, 6 dintre ei reușiți de MVP-ul partidei, ungurul Roland Gergye. Extrema Galațiului  a fost peste toate vedetele italienilor, având un procentaj în atac de 64%.

Set decisiv de vis pentru gălățeni

În setul 4, Civitanova, care a câștigat Liga Campionilor în 2002 și 2019, a dat semne de revenire. A câștigat clar setul 25-16 și a trimis meciul în decisiv. Numai că acolo, Arcada avea să facă spectacol, spre bucuria fanilor. S-a desprins rapid la 7-3 și 12-4. Au urmat câteva momente de uluială, românii fiind speriați parcă de succesul pe care-l pot realiza. Italienii s-au apropiat la 10-13, dar Arcada a pus capăt maratonului de două ore și trei minute la 15-10! Per total, Lube Civitanova a avut un punct mai mult decât Arcada, 103-102, dar în clasament, gălățenii și-au trecut două puncte, față de unul singur pentru Lube.

Puncte uriașe câștigate de Arcada care se poate gândi acum să continue, cel puțin în CEV Cup, de pe locul 3 în grupă. Cu două victorii și trei înfrângeri în grupa E, Arcada mai are de jucat în ultima etapă la Praga, cu VK Lvi, echipă pe care au învins-o și în tur, tot cu 3-2.

Principalii realizatori ai Galațiului, în disputa cu Lube Civitanova, au fost Roland Gergye 21 de puncte, Aaro Nikula 20, Andrei Butnaru 11. De la Civitanova, au ieșit în evidență Adis Lugumdzija 21 de puncte și Aleksandr Nikolov 20.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors