LIKE US? SPREAD THE WORD

STRANIERI / Alexandru Rață a făcut show în ultima etapă din Belgia!

Evoluția jucătorilor români din străinătate la echipele de club

Opusul naționalei României, Alexandru Rață a fost MVP-ul partidei câștigate de echipa sa, Tectum Achel, 3-2 în deplasare cu Volley Guibertin. Românul a reușit nu mai puțin de 29 de puncte și e pe primul loc în clasamentul realizatorilor din Belgia, după 5 etape. Rață a avut un procentaj excelent în atac (50%), și a reușit și trei ași, în ultimul meci. Echipa sa rămâne pe locul 9 cu două victorii și trei înfrângeri.

În Italia, UnionVolley Pinerolo, echipa Adelinei Ungureanu a pierdut 0-3 pe terenul uneia dintre favoritele la titlu, Vero Volley Milano. Adelina a reușit 6 puncte, a avut un procentaj de 35% în atac, iar la preluare, 44% recepție pozitivă și 29% excelentă.

În Turcia, selecționerul României, Guillermo Naranjo Hernandez a pierdut cu Galatasaray, 0-3, în fața uneia dintre puterile voleiului european, Eczacibasi. Galata e pe locul 10, cu 2 victorii și 6 înfrângeri.

În Polonia, Daniel Chițigoi nu a jucat în victoria echipei sale, ZAKSA Kedzierzyn-Kozle 3-0 în deplasare cu Czarni Radom.

PGE SKRA Belchatow, echipa la care evoluează Adrian Aciobănișei, a pierdut în deplasarea de la Hemarpol Czestochowa, 1-3. Aceeași echipă care o învinsese pe campioana Europei, Kedzierzyn-Kozle, în deplasare! Formația românului a câștigat primul set, 25-23, dar le-a pierdut apoi pe următoarele. Aciobăniței a reușit 7 puncte. Echipa se e doar pe locul 14, cu 2 victorii și 4 înfrângeri.

În Tauron Liga, la feminin, Elizabet Inneh a fost una dintre cele mai bune jucătoare de la Chemik Police, 3-1 cu Volley Wroclaw pe tern propriu. Românca nu a început titulară, dar a intrat în setul 2 și a făcut 17 puncte pentru Chemik, cele mai multe din toată echipa. A avut o eficiență în atac de 54%.

În Germania, Rodica Buterez, căpitanul naționalei României a jucat doar în primul set în victoria echipei sale, SC Potsdam, 3-0 în deplasare cu USC Munster. Rodica a reușit un punct. Potsdam e pe locul 2 în Bundesliga după 6 etape, cu 15 puncte, două mai puțin decât liderul Schwerin.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors