LIKE US? SPREAD THE WORD

Steaua bate Dinamo, iar jumătate din echipă se îmbracă în roșu și albastru

Etapa a 16-a a fost dominată de disputa dintre Steaua și Dinamo, un derby care s-a ridicat la nivelul așteptat. Cele două echipe au oferit un spectacol total, iar câștigătorii și-au luat partea și în echipa etapei.

Trei steliști avem în formația ideală (Wiese, Krajcovic, Sobala), plus antrenorul Bogdan Kotnik, slovenul care bifează a treia prezență. Rapid are și ea doi reprezentanți, obișnuiți ai Top 6: iranianul Ghafour, a patra oară în echipa etapei, și liberoul Kosinski, cu a treia prezență.

Ultimii pe listă sunt Hamacher și Taboada, cubanezul de la SCM Zalău fiind pentru prima dată în această ipostază.

Extremă: LUKASZ WIESE (Steaua București). MVP-ul partidei cu Dinamo, jucătorul Stelei a fost determinant în stabilirea învingătoarei. 18 puncte trecute în cont, între care trei blocaje și doi ași. Procentajul său în atac a fost unul foarte bun, 59%! Pe preluare, Lukasz a avut 59% recepție pozitivă și 16% recepție excelentă.

Centru: SIMON KRAJCOVIC (Steaua București). Stâlpul defensivei steliste, centrul slovac a reușit nu mai puțin de șase blocaje. A terminat partida cu 11 puncte, având un procentaj în atac de 63%.

Opus: AMIR GHAFOUR (Rapid București). Principalul realizator al Rapidului, iranianul a reușit 26 de puncte în succesul cu Știința Explorări. E a patra oară când Amir e în echipa etapei în acest sezon. 54% procentajul de reușită în atac. A obținut patru puncte cu blocajul și doi ași.

Coordonator: DIAZ TABOADA (SCM Zalău). Cubanezul, evoluție foarte bună în duelul cu Unirea Dej, 3-1. Lyvan Diaz a oferit pase excelente colegilor săi, dar a reușit și șase puncte: trei blocaje, doi ași și o realizare în atac.

Centru: WOJCIECH SOBALA (Steaua București). Alt jucător esențial în derby-ul cu Dinamo, polonezul și-a trecut în cont 10 puncte, dintre care un blocaj. A rezolvat însă toate mingile pe care le-a avut în atac, având un procentaj de 89%! A și servit foarte bine, pe serviciul său Steaua reușind multe puncte.

Extremă: HUGO HAMACHER (Arcada Galați). 13 puncte în contul brazilianului, 72% procentaj în atac în disputa cu CSM Constanța, câștigată de campioană cu 3-1. Problemele au venit pe recepție, acolo unde Hugo a avut 35% recepție pozitivă și 12% excelentă.

Libero: CAROL KOSINSKI (Rapid București). Carol a făcut din nou un meci foarte bun la Baia Mare. 78% din mingi au reprezentat preluare pozitivă și 59% preluare excelentă. Și-a ajutat colegii, a fost pe tot terenul.

Antrenor: BOGDAN KOTNIK (Steaua București). Antrenorul sloven a învins de două ori în acest sezon marea rivală, două victorii cu 3-2. Steaua a fost mereu echipa cu nervi tari în decisiv, dar e încă restantă, fiind doar pe locul 6 în clasament.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors