LIKE US? SPREAD THE WORD

România intră în scenă pentru a co-organiza #EuroVolleyU18W împreună cu Grecia

„România va găzdui Runda Finală a #EuroVolleyU18W din acest an împreună cu Grecia, în urma unei decizii luate de Consiliul de Administrație al CEV în luna decembrie. Țara balcanică preia responsabilitatea de la Asociația de Volei din Cipru, care trebuia inițial să co-organizeze evenimentul programat pentru prima jumătate a lunii iulie 2024, și va primi opt dintre cele 16 echipe participante pentru faza grupelor, precum și semifinalele și meciurile ulterioare pentru medalii. Meciurile disputate pe teritoriul românesc vor avea loc în „Mecca” Voleiului din țară, orașul Blaj, unde o sală sportivă nouă de ultimă generație, casa echipei CSM Volei Alba Blaj, a fost inaugurată în luna septembrie anul trecut. Locația pentru meciurile din grupă în Grecia va fi Centrul Național de Atletism Lido din Heraklion, Creta.

EuroVolleyU18W

Această inițiativă vine în urma unui alt moment important realizat de Federația Română de Volei vara trecută, când a avut loc prima ediție a unui campionat continental pentru grupa de vârstă #EuroBeachVolleyU22, în țară și mai precis în orașul Timișoara. Mai mult, România se numără printre țările deja confirmate pentru a co-organiza ediția din 2026 a competiției de elită CEV EuroVolley Men, capitalizând astfel pe succesul organizării meciurilor din faza grupelor ale EuroVolley Women în vara anului 2021, în orașul Cluj.

„Suntem deosebit de recunoscători pentru disponibilitatea arătată de Federația Română de Volei de a interveni, într-un timp atât de scurt, pentru a ne ajuta pe noi și pe prietenii și colegii noștri din Grecia cu organizarea #EuroVolleyU18W,” a declarat președintele CEV, Aleksandar Boričić. „Aceasta este o dovadă a angajamentului lor deplin pentru dezvoltarea următoarei generații de stele în Volei.”

„Am primit cu bucurie mare aprobarea CEV pentru organizarea Campionatului European de Volei Feminin U18 în România și suntem profund recunoscători pentru încrederea ce ne-a fost acordată și oportunitatea de a găzdui acest turneu. Această oportunitate marchează un moment crucial pentru Voleiul românesc, oferindu-ne șansa de a dovedi pasiunea noastră pentru acest sport și de a dezvolta Voleiul juvenil în țara noastră. Suntem hotărâți să asigurăm o organizare de succes a acestui eveniment și să oferim participanților și fanilor o experiență de neuitat,” a declarat președintele Federației Române de Volei, domnul Adin Marian Cojocaru. „Transmitem sincere mulțumiri CEV pentru sprijinul acordat și pentru încrederea în capacitatea noastră de a organiza un eveniment european de înalt profil. Cu determinare și cooperare, suntem pregătiți să facem din acest campionat un eveniment remarcabil și de neuitat.”

N.a.: Traducere articol preluat de pe site-ul #CEV – click aici pentru a citi continuarea. 

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors