LIKE US? SPREAD THE WORD

Paula Partnoi, căpitanul naționalei, va fi portdrapelul României la FOTE 2022

Naționala feminină de volei va participa pentru a doua oară consecutiv la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). La ediția din acest an, voleiul ocupă un loc de cinste, pentru că portdrapelul feminin al delegației României a fost desemnată Paula Partnoi, căpitanul echipei noastre.

Alături de Paula Partnoi, care e prima reprezentantă a voleiului românesc desemnată să poarte drapelul la festivitatea de deschidere a unei competiții atât de importante, portdrapelul masculin va fi Mihai Damian Motorca, participant în proba de aruncare a discului. Competiția de la Banská Bystrica va începe duminică, 24 iulie. Ea se va încheia sâmbătă, 30 iulie. De la această ediție, la FOTE vor exista doi purtători de drapel la festivitatea de deschidere, un băiat și o fată. Prima dată această regulă a fost aplicată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul trecut.

Paula, jucătoare legitimată la formația elvețiană Vollero Zurich, este căpitanul naționalei României U19 și a purtat banderola de căpitan încă de la prima acțiune a acestei generații, în urmă cu patru ani. Ea și coechipierele sale au obținut calificarea la FOTE după ce au încheiat pe locul 5 la Campionatul European U17 din 2020. Apoi, anul trecut, au terminat pe 6 la Campionatul Mondial U18.

Lidia Partnoi purtatoare drapel 2 - FRVolei
Lidia Paula Partnoi și Mihai Damian Mororca vor fi cei doi purtători de drapel din partea României la FOTE (FOTO: COSR)

Sunt super emoționată. Când am auzit că voi fi portdrapelul României nici nu știam ce înseamnă. Când am realizat că voi fi în fața întregii delegații a României la ceremonia de deschidere a competiției mi s-a părut extraordinar. Îmi doresc mult să urcăm pe podium să demonstrăm că nu întâmplător am fost în fruntea tuturor colegilor mei la deschiderea competiției”, a spus Paula Partnoi la ceremonia de prezentare a lotului participant la FOTE, care a avut loc vineri, 22 iulie, la Complexul Olimpic Național ”Sydney 2000”.

Lidia Partnoi purtatoare drapel 4 - FRVolei
Lidia Paula Partnoi și Mihai Damian Mororca vor fi cei doi purtători de drapel din partea României la FOTE (FOTO: COSR)

De asemenea, Paula, care a fost și cea care a rostit jurământul olimpic al sportivilor, a mai declarat: ”Cu siguranţă vrem să obţinem o medalie. Dacă va fi de aur va fi foarte bine, dar e bine şi de argint sau de bronz, orice. Tot ce trebuie să obţinem este o medalie, pentru că generaţia trecută a luat locul doi şi sperăm să obţinem măcar acelaşi rezultat”.

FOTE Paula Partnoi juramant olimpic - FRVolei
Lidia Paula Partnoi în momentul depunerii jurământului olimpic al sportivilor (FOTO: COSR)

Ediția din acest an a FOTE ar fi trebuit să se dispute anul trecut, însă a fost amânată din cauza pandemiei. Delegația României este compusă din 92 de sportivi, care vor concura în 8 sporturi.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors