LIKE US? SPREAD THE WORD

Naționala feminină, la prezentarea delegației României participante la FOTE 2022

Zi importantă la Complexul Olimpic Național ”Sydney 2000” de la Izvorani. Cei 92 de sportivi participanți la Festivalul Olimpic al Sportului European (FOTE) au fost eroii ceremoniei de prezentare a echipei României. Printre ei s-au aflat și cele 12 componente ale naționalei feminine de volei a României.

FOTE Paula Partnoi Iarina - FRVolei
Iarina Axinte și Paula Partnoi, ridicătoarea, respectiv căpitanul naționalei României participante la FOTE 2022 (FOTO: COSR)

În prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), dar și a președinților celor 8 federații care au sportivi calificați la cea mai importantă competiție continentală a juniorilor, tinerele speranțe ale sportului românesc au simțit pentru prima dată cu adevărat ce înseamnă spiritul olimpic, ce înseamnă să facă parte dintr-o delegație multi-sportivă. Mai mult, Paula Partnoi, căpitanul naționalei noastre, a fost cea care a rostit jurământul sportivilor și va fi portdrapelul feminin al delegației României la festivitatea de deschidere a FOTE.

FOTE echipa volei - FRVolei
Selfie-ul jucătoarelor României înaintea plecării spre FOTE 2022 (FOTO: COSR)

Aflată la a doua prezență consecutivă la FOTE, naționala feminină de volei a României merge la Banská Bystrica din postura de vicecampioană a ediției 2019, performanță pe care fetele antrenate de Marius Macarie speră să o poată repeta și acum.

adin cojocaru fote - FRVolei
Președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, alături de președinții sau oficialii celorlalte 7 federații naționale care au sportivi calificați la FOTE (FOTO: COSR)

România va juca, în ordine, cu Polonia (luni, 25 iulie), Bulgaria (marți, 26 iulie) și Turcia (miercuri, 27 iulie), primele două clasate calificându-se în semifinale.

FOTE echipa volei 3 - FRVolei
Naționala de volei a României participantă la FOTE 2022 (FOTO: COSR)

Iată componența lotului naționalei României participant la FOTE 2022:

Coordonatori:

Iarina Luana Axinte

Maria Daniela Nemeș

Centri

Andra-Dariana Badiu-Savu

Tara Anamaria Cristea

Dalia-Maria Vîrlan

Universali

Denisa Ștefania Cheluță

Ilinca Teodora Știrbu

Extreme

Gabriela Daniela Dumitru

Teodora Elena Iancu

Lidia Paula Partnoi

Libero

Alexandra Gabriela Ion

Lorena Ioana Roșca

Antrenor principal: Marius Macarie

Antrenor secund: Marius Roșu

Oficial de echipă: Mircea Gatej

Kinetoterapeut: Mircea Sebastian Rad

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors