LIKE US? SPREAD THE WORD

Patru jucători străini și trei români în echipa rundei

Rapid București a învins Steaua în etapa a 13-a și trei jucători ai vișiniilor, plus antrenorul Dragan Kobiljski, au prins echipa etapei. Sunt doi jucători care sunt pentru prima dată în această ipostază, Nicolas Mareshal (Rapid) și Federico Arquez (CSM Constanța). În schimb, Amir Ghafour (Rapid) și dinamovistul Rareș Bălean sunt pentru a treia oară în 6-le ideal.
Record senzațional pentru centrul Gojko Cuk, care a reușit nu mai puțin de 13 blocaje! Bălean 32 de puncte în meciul maraton cu Zalău. Patru jucători străini și trei români în superlativele rundei cu numărul 13.

Extremă: NICOLAS MARESHAL (Rapid București) – Rapidistul a avut cifre incredibile pe preluare: 73% recepție pozitivă și 45% excelentă. Surprinzător steliștii au servit însă cel mai mult pe francez. A reușit 9 puncte, având un procentaj în atac de 50%.
Centru: ȘTEFAN LUPU (Corona Brașov) – Corona a obținut un nou succes cu 3-0, de această dată în deplasare, cu Unirea Dej. Centrul naționalei României a obținut 8 puncte, dintre care 5 blocaje. A avut 60% procentaj de reușită în atac.
Opus: AMIR GHAFOUR (Rapid București) – A treia oară în echipa ideală, iranianul a fost MVP-ul derbyului cu Steaua. 20 de puncte pentru opusul Rapidului, dintre care trei ași și două blocaje. A avut 54% eficiență în faza ofensivă.
Coordonator: FEDERICO ARQUEZ (CSM Constanța) – Pentru prima dată în echipa etapei, ridicătorul argentinian și-a condus echipa spre un succes extrem de important. Constanța a învins Știința Baia Mare cu 3-0, consolidându-și locul de play-off. Federico și-a trecut în cont și două puncte.
Centru: GOJKO CUK (SCM U Craiova) – Centrul craiovean este pentru a doua oară în echipa ideală. Deși a avut în față penultima clasată, Gojko a stabilit un record în acest sezon. Muntenegreanul a avut 13 blocaje. A și servit foarte bine, reușind și doi ași.
Extremă: RAREȘ BĂLEAN (Dinamo București) – Dinamo a trebuit să tragă din greu pentru a trece de SCM Zalău. Bălean a fost hotărâtor pentru revenirea alb-roșiilor de la 0-2 la seturi! Rareș a contabilizat 32 de puncte, având un procentaj pe atac de 51%. Bălean a avut 4 blocaje și 6 ași! Pe preluare, 51% din mingile jucate au avut o recepție pozitivă, iar 19% excelentă.
Libero: CAROL KOSINSKI (Rapid București) – Din cele 16 mingi servite pe el, Carol a greșit una singură. A avut 63% recepție pozitivă și 25% recepție excelentă. A doua oară în echipa ideală și Carol Kosinski.
Antrenor: DRAGAN KOBILJSKI (Rapid București) – Tehnicianul sârb a găsit rețeta succesului pentru a câștiga disputa cu Steaua. Rapid a avut emoții în setul 2, a revenit de la 22-24 și a câștigat setul cu 26-24. A fost a patra victorie consecutivă pentru trupa din Giulești și a 9-a în cele 13 etape.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors