LIKE US? SPREAD THE WORD

Generația de Excepție a Voleiului Românesc: U18M, Triumf în Balcani și Ochii Spre Campionatul European

România a savurat un moment de glorie în voleiul masculin sub 18 ani, după ce echipa națională a obținut o remarcabilă victorie în turneul balcanic de calificare la Campionatul European. Cu un triumf zdrobitor în finală împotriva Greciei (3-0), tricolorii au câștigat biletele pentru turneul final al Europenelor, care se va desfășura în perioada 10-21 iulie în Bulgaria.

Turneul de calificare desfășurat la Strumica, Macedonia de Nord, a fost o provocare susținută pentru echipa pregătită de Răzvan Parpală, Bogdan Nicolae si Andrei Butuc. După o victorie clară cu 3-0 împotriva Turciei și o înfrângere strânsă cu 3-1 în fața Serbiei, tricolorii și-au asigurat locul în finală. În ciuda eșecului inițial cu Serbia, România a revenit în forță și a depășit Grecia în finală, câștigându-și meritatul loc la Europene.

Antrenorul Răzvan Parpală, maestru al calificării echipei juvenilie, a vorbit despre experiența de neuitat a turneului balcanic: „Toate meciurile au fost dificile. Au fost partide puternice, cu intensitate și cu dăruire. Este o generație frumoasă, care are putere de luptă, pe care nu o interesează adversarul care e în față și care vrea să dea totul pe teren.” Acesta a evidențiat că secretul succesului echipei actuale constă în jocul colectiv, în ciuda diferențelor cu generația anterioară.

Printre protagoniștii acestei victorii notabile se află Patrick Verdeș, unul dintre pilonii echipei, care s-a declarat încântat de calificare și a subliniat atitudinea de echipă: „Am jucat toți ca o echipă. Până acum întâlnisem de trei ori Turcia și am fi putut să-i batem. Sper că continuăm să jucăm la fel și la Europene să-i batem chiar și pe bulgari.”

Pe măsură ce sărbătorim această realizare deosebită, vă invităm să citiți articolul integral AICI unde veți găsi declarații în profunzime ale antrenorilor, jucătorilor și președintelui federației. Părerile lor oferă o privire cuprinzătoare asupra călătoriei și triumfurilor echipei.

 

Generația de Excepție a Voleiului Românesc: U18M, Triumf în Balcani și Ochii Spre Campionatul European

 

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors