LIKE US? SPREAD THE WORD

EURO 2023 / România bate Bosnia (3-2) și optimile sunt aproape acontate

Naționala României ne-a oferit un nou thriller în grupa B, la Campionatul European din Italia. La Torino, echipa pregătită de Guillermo Naranjo Hernandez a trecut cu 3-2 de Bosnia Herțegovina la capătul unei întâlniri extrem de tensionate. Ambele formații aveau nevoie de succes pentru a-și aconta ieșirea din grupă și siguranța ajungerii la Florența, acolo unde au loc jocurile din optimile de finală.

Am revenit miraculos în setul 2

Bosnia a început mult mai bine, nu a dat nicio șansă fetelor noastre și a încheiat setul la 25-12! Antrenată de Stavan Ljubicic, tehnicianul campioanei Volei Alba Blaj, echipa bosniacă părea că e în control, mai ales că și în setul doi s-a desprins la 13-8 și apoi 22-19. Ca un miracol însă, pe fondul intrării pe teren a Dianei Roman, româncele au reușut să se apere mai bine, au scos câteva puncte grele și au egalat situația la seturi după 26-24.

România a venit din spate și în setul 3, după ce Bosnia a pus încă o dată patru puncte avantaj pe tabelă: 11-7. A urmat însă o nouă perioadă bună de joc a ”tricolorelor”, am început să punem mingile jos și bosniacele nu mai părea la fel de sigure ca în start. România a trecut în față și nu a mai cedat până la final: 25-21.

Aveam un punct acontat, dar mai bune erau 2 sau 3. Jocul a continuat în aceleași coordonate și în setul 4. Cu Bosnia fiind mereu la conducere. Și cu româncele întorcându-se la greșelile neforțate din primul set, mai ales. Am dat senzația că revenim mereu, dar Bosnia a câștigat setul, 25-21, și meciul intra din nou în decisiv.

Era al doilea meci pentru România și al treilea pentru Bosnia la Europene. Boniacele câștigaseră cu 3-2 și în fața Croației și în fața Elveției și arătaseră că stau foarte bine mental.

Un deja-vu ca în meciul cu Elveția

România a condus cu 6-4, dar Bosnia a schimbat terenurile în avantaj, 8-7. Același scor fusese și cu Elveția, iar noi, din tribună, ne-am rugat ca meciul să nu aibă același deznodământ. Și nu a avut. Româncele s-au capacitat, au strâns rândurile și pe fondul serviciilor excelente ale Iarinei Axinte, mezina lotului nostru, au înschis meciul la 15-11.

Punctele României au fost reușite de: Adelina Ungureanu 20, Elizabet Inneh 19, Rodica Buterez 19, Daiana Roman 8, Raisa Ioan 4, Iarina Axinte 4, Dalia Vîrlan 1, Iuna Zadorojnai 1. Omul meciului avea să fie însă liberoul Diana Vereș, cea care s-a apărat foarte bine și a avut o preluare foarte bună.

180134 GAF 7693 1024x683 1 - FRVolei
Bosnia ed Erzegovina-Romaniaeuropeo femminile 2023 pallavolo volley torino 21/08/23 foto fiorenzo galbiati

O victorie uriașă, un succes care înseamnă în mare măsură calificarea în optimi. Ar fi altfel numai dacă România va pierde cu Bulgaria, iar Bosnia să trecaă de Italia, țara gazdă, echipă care nu a pierdut niciun set! Greu de crezut.

Mai avem de jucat jocul din grupă cu Bulgaria și, în funcție de locul ocupat, vom afla și adversarul din optimi. Unul care se va alege din grupa din Estonia (Franța, Olanda, Slovacia, Spania, aflate momentan în această ordine).

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors