LIKE US? SPREAD THE WORD

EURO 2023 / Am pierdut dramatic cu Elveția, dar lupta pentru calificare continuă!

Meci dramatic la Monza între România și Elveția, un meci care ar fi însemnat calificare pentru ”tricolore” dacă ar fi câștigat.

Elveția a condus cu 1-0 după un prim set în care echilibrul s-a rupt la 17-17. Adversarele au câștigat cinci puncte consecutive, profitând din plin de preluările slabe ale fetelor noastre. Setul s-a încheiat 25-21, iar Elveția avea un moral mai bun.

”Tricolorele” au egalat însă imediat după un set dominat categoric. Am strâns rândurile și am pus mai mare presiune pe adversare. S-a făcut 1-1 după 25-18.

Setul 3 a fost la fel de echilibrat, cu România ratând două mingi de a trece în avantaj la 24-23 și 25-24. Elveția a închis setul la 27-25!

Am egalat încă o dată după setul 4 în care ne-am desprins pe final. De la 17-17 am făcut 21-17. Meciul a intrat în decisiv după 25-19.

Elveția a întors jocul de la 2-6

În setul 5, dramatismul a continuat, cu mingi incredibile de-o parte și de alta. Fiecare echipă s-a agățat cu dinții, nedorind să piardă. Am condus cu 6-2, dar Elveția a egalat, și chiar a schimbat terenul în avantaj, 8-7, după doi ași reușiți de Storck: 8-7! A urmat și al treilea as și s-a făcut 9-7…

Elvețiencele au căpătat încredere, au dat cu putere în fiecare minge, mai ales la serviciu, iar la final victoria le-a surâs, 15-9.

Pentru România au punctat: Adelina Ungureanu 25 de puncte, Elizabet Inneh 22, Rodica Buterez 14, Raisa Ioan 6, Dalia Vîrlan 5 și Iarina Axinte 5.

Tinerețea echipei noastre și-a spus cuvântul, dar trebuie să fim mândri de felul cum au luptat fetele. Calificarea nu e jucată, mai avem două meciuri, cu Bosnia și cu Bulgaria și un succes luni, ora 19:00, contra Bosniei, ar însemna calificarea în optimi. Fetele se mută duminică la Torino.

Le ținem pumnii și credem în continuare în ele. HAI ROMÂNIA!

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors