LIKE US? SPREAD THE WORD

EURO 2023 / Al treilea joc consecutiv de cinci seturi. Avem o echipă de luptătoare!

România-Bulgaria 2-3 (24-26, 25-18, 17-25, 25-22,12-15)

Naționala feminină a României continuă să impresioneze la Euro 2023. În ultimul meci din grupa B, disputat tot în Palazzo dello Sport din Torino, România și Bulgaria au oferit un adevărat spectacol fanilor din tribune. O dispută extrem de echilibrată, cu dese răsturnări de scor și cu mult suspans. Învingătoarea avea să se decidă la capătul unei întâlniri de cinci seturi!

Bulgaria, o echipă obișnuită cu marile competiții, cu jucătoare mai experimentate, a început mai bine meciul, a condus în primul set cu 23-17, dar ”tricolorele” au avut o revenire senzațională, Au venit la 22-23 și apoi au egalat la 24-24! Cum-necum însă, Bulgaria și-a revenit și a reușit să câștige două puncte. Primul set mergea la vecinii de la sud de Dunăre.

România a început hotărâtă setul secund, a pus presiune pe adversare, a servit bine și s-a distanțat repede pe tabelă. Pe finalul de set au fost ceva sincope, bulgăroaicele au încercat să egaleze balanța din teren, dar nu au reușit. România a egalat la seturi după 25-18.

181054 20230822 BULGARIA ROMANIA 008 1024x683 1 - FRVolei
BULGARIA – ROMANIA VOLLEY CAMPIONATI EUROPEI PALLAVOLO FEMMINILE TORINO 22-08-2023 FOTO FILIPPO RUBIN

Una rece, una caldă. Și jocul inconstant al fetelor noastre a continuat. Setul 3 a fost la discreția Bulgariei care a făcut 2-1 după 25-17. Și, la felul cum începuse setul 4, ne-am gândit că Bulgaria va câștiga, că ”tricolorele” au obosit după istovitorul meci contra Bosniei, câștigat greu cu 3-2. Dar fetele nu au capitulat în teren și nici stafful nostru tehnic. Româncele au recuperat de la 4-10 și apoi 14-17 pentru ca să echilibreze încă o dată scorul pe tabelă: 15-22.

Un set 5 în care am avut o revenire incredibilă!

Intram în decisiv din postura echipei care vine din urmă, cu un moral bun, echipa considerată outsideră. Dar bulgăroaicele au strâns încă o dată rândurile, s-au apărat exemplar și terenurile s-au schimbat la 8-2! Iar ne pierdusem orice speranță pe margine. Echipa de războinice luptătoare a României a început însă recuperarea. 4-8, iar apoi, de la 5-10 și 7-11, am egalat la 11! Am avut chiar posibilitatea să trecem în față, dar presiunea și dorința uriașă de a câștiga au apăsat prea tare pe fetele noastre. Bulgaria a făcut trei puncte consecutive și a pus capăt meciului la 15-12.

Au punctat pentru România: Adelina Ungureanu 20 de puncte, Elisabet Inneh 20, Rodica Buterez 12, Iuna Zadorojnai 7, Raisa Ioan 6, Daiana Roman 4, Iarina Axinte 3.

România a pierdut, dar rămânem cu un meci în care am arătat tărie de caracter, putere de luptă și multă determinare. Am arătat că putem crește, că putem să fim o echipă și că putem să ne batem cu adversari mai bine cotați. Calificarea în optimi nu e întâmplătoare după ce România a câștigat cu Croația (3-1) și Bosnia (3-2), și a pierdut greu, 2-3, cu Elveția și Bulgaria. Meciul cu Italia era de așteptat să-l pierdem, campioana Europei e o echipă de alt nivel.

Acum sperăm la optimi de finală, așteptăm să vedem pe cine vom întâlni, dar fetele sunt hotărâte să facă un nou meci mare. Promit să lupte și să nu cedeze, niciun punct fără efort maxim! Multă baftă fetelor, suntem mândri de voi. HAI ROMÂNIA!

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors