LIKE US? SPREAD THE WORD

ECHIPA ETAPEI #9 – Expresul de Giulești și surpriza Corona!

Rapid a reușit să învingă la Lugoj, pe un teren unde se câștigă foarte greu. În aceste condiții, au prins echipa etapei trei jucătoare din formația care conduce în clasamentul Diviziei A1. Și pe banca tehnică va fi tot antrenorul Rapidului, cel care îndeplinește acest rol pentru a treia oară, după victoriile importante cu Voluntari, Dinamo și acum Lugoj.

Corona Brașov pune și ea trei jucătoare în formația ideală a rundei, asta după ce ardelencele au învins pe teren propriu pe CSM Târgoviște. O surpriză, dar brașovencele ne-au mai obișnuit cu astfel de rezultate, învingând și Lugojul, dar și Voluntariul.

Singura care și-a făcut loc din afara celor două formații este liberoul de la CSM București, Terra Ferandes, care este pentru a doua oară în echipa rundei.

Extremă: NIKA MARKOVIC (Rapid București). Joc foarte bun pentru slovenă, 11 puncte acumulate între care un as și un blocaj. 43% procentajul ei în atac, iar pe preluare, a stat destul de bine: 53% recepție pozitivă și 32% excelentă. A servit eficient și a contribuit din plin la victorie. Nika a mai fost în echipa etapei în runda a șasea.

Centru: NASYA DIMITROVA (Rapid București). A doua oară în echipa etapei, după prima rundă, bulgăroaica a fost MVP-ul partidei de la Lugoj. 19 puncte trecute în cont, dintre care 6 blocaje  și doi ași. O prestație la superlativ. 73% procentajul pe atac.

Opus: SIMINA STRĂCHINESCU (Corona Brașov). Simina este principala realizatoare a Coronei, așa cum s-a întâmplat și în victoria contra celor de la CSM Târgoviște. 17 puncte pentru opusul Coronei, între care doi ași. A avut un procentaj pe atac de 43%. A și servit foarte bine. Toate mingile au căutat-o și ea le-a convertit în puncte. Și Simina este a doua oară în echipa rundei după etapa a 4-a.

Coordonatoare: BARBORA KOSEKOVA (Rapid București). Și slovaca face ce face și ajunge în echipa etapei. După runda 6, acum în runda 9. Trei puncte în contul ridicătoarei Rapidului, toate făcute cu blocajul. Rolul ei din teren a fost însă de a coordona jocul echipei, de a da pase utile, și asta s-a întâmplat. Ioana Baciu, Eli Uattara. Nasya Dimitrova și Daiana Roman trebuie să-i mulțumească Barborei.

Centru: ALEKSANDRA GLIGORIC (Corona Brașov). Debutantă în acest rol, Aleksandra a avut o prestație excelentă  în fața celor de la Târgoviște. 13 puncte, un as, dar și șase blocaje. Adversarele ar fi mai bine să o ocolească, pentru că agață foarte bine mingile. 60% procentaj în atac și principalul om de serviciu al Coronei.

Extremă: ATTILAH AGUERO-AGUILERA (Corona Brașov). Cubaneza e și ea pentru prima dată în Top 6 al etapei. A contribuit însă cu 15 puncte la succes, dintre care un blocaj, și a avut un procentaj în atac de 48%. Și la preluare a făcut lucruri bune: 53% recepție pozitivă, 19% excelentă.

Libero: TERRA FERNANDES (CSM București). Nu au fost deloc inspirate fetele de la Medicina Tg. Mureș când au ales să servească de 29 de ori pe liberoul CSM-ului. E adevărat că brazilianca a fost pe tot terenul la preluare, ca să-și ajute colegele. A avut 72% recepție pozitivă și 45% recepție excelentă. Cifre foarte bune.

Antrenor: DRAGAN NESIC (Rapid București). Când echipa ta bate în meciul etapei, când formația pe care o antrenezi e pe primul loc în campionat, înseamnă că ți-ai făcut treaba. Dragan Nesic e antrenorul etapei pentru a treia oară.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors