LIKE US? SPREAD THE WORD

ECHIPA ETAPEI #10 / Formația de 10

O etapă în care trei formații au ieșit în evidență, la vârf: Volei Alba Blaj, CSM București și CSM Târgoviște. Câte două jucătoare de la fiecare team au prins echipa etapei.

Sunt trei debutante în formația ideală: Bogumila Biarda, Matea Ikic și cubaneza Yelennis Diaz Cairo. Ultima e prima sportivă de la FC Argeș care ajunge în top. Și antrenorul Stevan Ljubicic, poate surprinzător, e prima dată tehnicianul echipei etapei.

În schimb, Ariana Pîrv e a treia oară în această ipostază, iar Apolinario Correa, Iarina Axinte și Alexandra Ciucu intră pentru a doua oară în Top 6.

Extremă: MATEA IKIC (CSM București). CSM București a învins fostul lider, Rapid, iar una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren a fost Matea. 16 puncte trecute în contul croatei, dintre care două blocaje și un as. 43% procentajul pe mingile din atac. Și pe preluare cifre bune, cu 47% preluare pozitivă și 22% preluare excelentă.

Centru: APOLINARIO COREEA (CSM București). Marjorie Correa a fost și ea una dintre jucătoarele care au avut un aport însemnat în victoria cu Rapid. 16 puncte a reușit și brazilianca, dintre care 5 blocaje și un as! A avut 53% procentaj al mingilor jucate în atac. A servit excelent și a pus presiune pe adversare.

Opus: BOGUMILA BIARDA (Volei Alba Blaj). Opusul Blajului a pus 22 de mingi în terenul adversarelor de la Lugoj. O prestație foarte bună pentru rusoaică, o zi de excepție. 46% procentajul pe atac. Nu mai puțin de 46 de mingi atacate de Bogumila, căutată cu predilecție de ridicătoare.

Coordonatoare: IARINA AXINTE (Volei Alba Blaj). Iarina a avut din nou o zi bună și de la meci la meci capătă parcă mai multă experiență. Ridicătoarea Blajului a găsit soluțiile pentru a dejuca blocajele adversarelor de la Lugoj. Serviciul rămâne arma sa, jucătoarea pe serviciul căreia s-au făcut cele mai multe puncte!

Centru: YELENNIS DIAZ CAIRO (FC Argeș Pitești). FC Argeș Pitești a reușit prima victorie în Divizia A1, iar MVP-ul partidei cu Constanța a fost, fără îndoială, cubaneza Yelennis. Greu de trecut de atacul advers, jucătoarea Argeșului a reușit 17 puncte, dintre care doi ași. A avut un procentaj de 60% pe atac.

Extremă: ARIANA PÎRV (CSM Târgoviște). Ariana e a treia oară în echipa etapei, continuând evoluțiile foarte bune în tricoul portocaliu. 17 puncte pentru extrema dâmbovițeană, dintre care un blocaj. A avut 44% procentaj de reușită în atac, iar la preluare 39% recepție pozitivă și 17% excelentă.

Libero: ALEXANDRA CIUCU (CSM Târgoviște). Alexandra a fost din nou excelentă pe preluare. Nu a lăsat nicio minge să cadă și a contribuit din plin la victoria cu Dinamo. 28 de mingi servite pe Ciucu de adversare, 75% preluare pozitivă și 50% preluare excelentă pentru liberoul de la CSM Târgoviște.

Antrenor: STEVAN LJUBICIC (Volei Alba Blaj). Tehnicianul campioanei României a dus Blajul pe primul loc după victoria în fața Lugojului. Pe trei fronturi, Liga Campionilor – campionat – Cupa României, Volei Alba Blaj a rămas în cărți peste tot. Iar un mare merit îi revine și antrenorului sârb.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors