LIKE US? SPREAD THE WORD

CUPE EUROPENE / Steaua și Dinamo, victorii în Challenge Cup, SCM U Craiova înfrângere dramatică în CEV Cup

Comportare foarte bună pentru echipele românești în cupele europene, la mijlocul acestei săptămâni. Steaua București și Dinamo București participă în Challenge Cup, a treia competiție ca valoare în Europa, SCM U Craiova s-a înscris în CEV Cup, a doua în ierarhia continentală.

Felicitări tuturor pentru prestații și sperăm la calificarea în optimi pentru toate cele trei echipe românești.

CHALLENGE CUP

Steaua București-McDonalds Ried 3-1 (25-18, 25-13, 19-25, 25-16)

Steaua București acâștigat cu 3-1 partida din șaisprezecimile de finală ale Challenge Cup, în fața austriecilor de la UVC McDonalds Ried. A fost un meci dominat clar de roș-albaștri, care s-au relaxat după primele două seturi câstigate la pas. Au forțat apoi în setul patru pentru a pune capăt jocului.

Gabriel Bontea 17 puncte, Marius Iftime 17 și Lukasz Wiese cu 10 au fost principalii realizatori ai Stelei. Returul disputei va avea loc în Austria, pe 29 noiembrie, de la ora 20:00.

 

Numidia VC Limax-Dinamo București 0-3 (22-25, 30-32, 22-25)

Dinamo câștigă cu 3-0 în deplasare contra olandezilor de la Numidia VC Limax și ia o opțiune serioasă pentru calificarea în optimile de finală ale Challenge Cup. Partida retur se va disputa în Ștefan cel Mare, pe 29 noiembrie.

În ciuda victoriei clare, au fost seturi strânse, în care românii s-au desprins pe final. Rareș Bălean 15 puncte și Sergio Felix Junior 15 au fost principalii realizatori ai lui Dinamo. Dacă va trece de echipa olandeză, Dinamo va întâlni formația bulgară Levski Sofia.

 

CEV CUP

Radnicki Kragujevac-SCM U Craiova 3-2 (23-25, 25-18, 25-17, 21-25, 30-28)

SCM U Craiova a pierdut prima manșă din șaisprezecimile de finală în CEV Cup, contra formației sârbe Radnicki Kragujevac, 2-3, dar rămâne favorită la calificare, urmând să joace returul în Bănie, pe 29 noiembrie.

A fost un meci incredibil la Kragujevac, cu elevii lui Dănuț Pascu conducând cu 1-0, revenind apoi de la 1-2 și trimițând meciul în decisiv. Acolo a fost un adevărat thriller, încheiat în cele din urmă la 30-28, după două ore și 14 minute! Numai setul 5 a avut 35 de minute efective de joc.

Craiova a avut 7 mingi de meci, iar gazdele 8! În cele din urmă, cei de la Radnicki au fructificat-o pe cea de-a opta! Rămâne un set epic, de neuitat, chiar dacă nu a fost cu happy-end pentru noi.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors