LIKE US? SPREAD THE WORD

Arcada Galați a debutat cu o înfrângere în Liga Campionilor pe terenul italienilor de la Lube Civitanova

Arcada Galați a jucat primul său meci din istorie, în grupele Ligii Campionilor, pe terenul italienilor de la Lube Civitanova. Una dintre echipele de top ale Europei, de două ori câștigătoare a celei mai importante competiții europene intercluburi, Civitanova s-a impus la final cu cu 3-0 (25-17, 25-19, 25-22).

Campioana României nu a cedat însă ușor. Le-a pus multe probleme italienilor, mai ales în seturile 2 și 3. Lipsa de experiență a echipei noastre s-a cunoscut. În setul 3, Arcada a jucat de la egal la egal, a condus cu 22-21, dar nu a știut să gestioneze situația.

”Când pierzi cu o echipă precum Civitanova nu este o rușine. Nu sunt însă mulțumit pentru că italienii ne-au dat șansa să jucăm, nu au pus presiune cu serviciul, dar noi nu am profitat. În setul trei am avut trei-patru puncte în față și nu am știut cum să jucăm până la capăt. Sunt dezamăgit că nu am luat măcar un set”, a declarat neamțul Dawid Woch, centrul Arcadei.

Căpitanul echipei gălățene, internaționalul român Marian Bala a adăugat. ”Am avut șansa să prelungim meciul în setul 3, dar am jucat crispați. Puteam face mult mai mult, puteam juca mai bine. Așteptăm acum altfel meciul următor, contra belgienilor de la Maaseik, sper ca emoțiile să dispară”.

Lube Civitanova este o echipă de top a Europei, care are în componență câțiva jucători de top. Campionul mondial francezul Barthelemy Chinenyeze, turcul Adis Lagumdzija, starul italian Ivan Zaytsev, cubanezul Marlon Yant Herrera sau bulgarul Aleksandar Nikolov.Lube sunt vedetele echipei italiene. Lube este, de departe, favorita grupei în care evoluează Arcada Galați.

Principalii realizatori ai Galațiului au fost Marian Bala cu 11 puncte, Roland Gergye cu 8 și Andrei Butnaru, tot cu 8. Pentru Arcada urmează primul meci jucat la Galați, pe 29 noiembrie, cu Greenyard Maaseik (Belgia).

În celălalt meci al grupei, Greenyard Maaseik a pierdut pe teren propriu cu campioana Cehiei, VK Lvi Praga, 0-3.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors