LIKE US? SPREAD THE WORD

Cine nu și-ar dori o astfel de echipă?

În urma jocurilor din runda a 18-a a Diviziei A1, la feminin, echipa etapei e formată din jucătoare de la ptaru formații. Sunt câte două jucătoare de la Volei Alba Blaj, CSO Voluntari și CSM Târgoviște și una de la Mureșul Tg. Mureș.

Campioana Volei Alba Blaj a câștigat clar meciul etapei cu Dinamo. Ardelencele au respectat tradiția, au câștigat pe teren propriu, și în echipa etapei au ajuns brazilianca Drussyla Costa, debutantă, și rusoaica Bogumila Biarda, la a treia prezență. Și antrenorul echipei vine tot de la Blaj, Stevan Ljubicic.

CSM Târgoviște a învins la București pe CSM, iar motoarele echipei au fost Petya Barakova și Ariana Pârv. Coordonatoarea și extrema bifează a cincea prezență în echipa etapei, printre cele mai constante jucătoare.

CSO Voluntari trimite două românce de echipa națională: Denisa Ionescu și Diana Vereș. În victoria cu 3-1 în fața Coronei Brașov, cele două au contribuit din plin. A șaptea jucătoare vine de la Mureșul Tg. Mureș. Transferată în această iarnă, Freya Aelbrecht, internaționala din Belgia, a fost excelentă în victoria echipei sale, la Pitești.

Extremă: DRUSSYLA COSTA (Volei Alba Blaj). Drussyla a arătat de ce, acum câțiva ani, era desemnată cea mai bună jucătoare din campionatul Braziliei. 14 puncte realizate în disputa cu Dinamo, 42% eficacitate în atac. A avut însă o recepție foarte bună: 55% preluare pozitivă și 45% preluare excelentă.

Centru: DENISA IONESCU (CSO Voluntari). Super-Deni în disputa cu Corona. A fost omul numărul 1 la blocaj, cu 9 puncte obținute pe fileu. A terminat meciul însă cu 16 puncte. 55% eficiență în atac. A și servit foarte bine, reușind și un as.

Opus: BOGUMILA BIARDA (Volei Alba Blaj). Rusoiaca joacă din ce în ce mai bine. S-a acomodat la Blaj și asta se vede în evoluțiile ei. Cu Dinamo și-a trecut în cont 17 puncte, dintre care două blocaje. A avut o eficiență în atac de 39%. Mingile o caută pentru că face puncte pentru echipă.

Coordonator: PETYA BARAKOVA (CSM Târgoviște). Bulgăroaica rămâne creierul echipei dâmbovițene. Toate mingile trec pe la ea și știe excelent să-și pună în valoare coechipierele. Pasele ei sunt la un nivel foarte bun. 5 puncte trecute în cont, la București, cu CSM, dintre care un as și un blocaj. A și plasat alte trei mingi în terenul advers.

Centru: FREYA AELBRECHT (Mureșul Tg. Mureș). Pentru prima dată în echipa ideală, belgianca a strălucit în meciul de la Pitești. 16 puncte în contul său, dintre care 5 blocaje. A avut un procentaj de eficiență în atac de 48%.

Extremă: ARIANA PÎRV (CSM Tîrgoviște). Un sezon foarte bun pentru extrema de la Târgoviște. De evoluțiile ei se leagă și parcursul foarte bun al echipei. 16 puncte în contul Arianei în această etapă, dintre care doi ași. A avut 40% eficiență în atac. CSM București a servit mult pe ea, dar nu a fost pusă în dificultate: 67% preluare pozitivă și 40% excelentă.

Libero: DIANA VEREȘ (CSO Voluntari). Diana este și ea la a patra prezență în echipa etapei. Un libero care dă încredere echipei, nu lasă mingile să cadă. Cifrele sale la preluare: 52% recepție pozitivă și 29% recepție excelentă. Cele mai multe mingi jucate însă, 31.

Antrenor: STEVAN LJUBICIC (Volei Alba Blaj). Blajul a avut câteva sincope în acest sezon, dar antrenorul Stevan Ljubicic a adus mereu echipa la un nivel bun. Campioana rămâne în cărți pentru a termina sezonul pe primul loc, dar e o luptă acerbă în patru cu Rapid, Târgoviște și Lugoj.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors