LIKE US? SPREAD THE WORD

Arcada Galați, campioană pentru a patra oară consecutiv

Arcada Galați a scris o nouă pagină de istorie în voleiul românesc. A devenit pentru a patra oară consecutiv campioană la volei masculin, o performanță reușită în premieră de o echipă românească în ultimii 30 de ani.

Jucătorii Arcadei au făcut deplasarea la București, pentru meciul cu Dinamo, având un singur obiectiv: să obțină cele două seturi care le asigura punctul necesar câștigării unui nou trofeu. Apăsați de miza meciului – chiar dacă mai sunt încă trei etape de jucat, gălățenii vroiau să rezolve acum problema titlului – oaspeții au început foarte slab meciul permițându-le dinamoviștilor să domine primul set, pe care l-au câștigat cu 25-19.

Dușul rece a avut darul de a-i trezi pe jucătorii antrenați de Sergiu Stancu, care au început să joace din ce în ce mai bine, astfel că următoarele două seturi, câștigate la 22 și la 20, au venit normal. La fel de firesc cum a venit și hora bucuriei după punctul făcut de Vasile Talpă în finalul setului trei și care a consfințit câștigarea celui de-al patrulea titlu consecutiv de campioană pentru Arcada. Performanța e cu atât mai mare cu cât gălățenii, câștigători luna trecută și ai Cupei României, au reușit primul event din istoria clubului.

Următoarele două seturi au avut miză doar pentru echipa gazdă, aflată în lupta pentru locul secund, iar dinamoviștii au profitat de acest lucru și au întors rezultatul. Scor final: Dinamo – Arcada Galați 3-2 (25-19, 22-25, 20-25, 25-20, 15-10).

Sâmbătă, de la ora 16.30, la București, în sala ”Mihai Viteazul”, va avea loc cel de-al doilea meci al etapei a treia a play-off-ului, Steaua – SCMU Craiova. Cele două formații ocupă locurile 3, respectiv 4, și sunt la egalitate de puncte în clasament.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors