LIKE US? SPREAD THE WORD

VOLEI PE ZĂPADĂ / România, medalie de argint la Europenele Universitare

În ultimele zile ale anului trecut, la la Val di Zoldo, în Italia, a avut loc prima ediție a Campionatului European Universitar de iarnă, competiție organizată de EUSA, în colaborare cu Federația Italiană de volei, și autoritățile locale din zona Dolomiti.

România a fost reprezentată de echipele de volei pe zăpadă ale Academiei de Studii Economice din București, pregătite de antrenorul Răzvan Ifrim. După cele trei zile de meciuri disputate în Alpii Italiei, la 1.200 metri altitudine, fetele au reușit să obțină medaliile de argint, iar băieții să se claseze pe locul 6. Performanța este cu atât mai meritorie cu cât, la întreceri, au participat echipe de la 46 de universități europene.

Echipa feminină le-a avut în componență pe Alexia Brădățan, Shahzada Dua Larisa, campioane naționale la volei pe zăpadă în 2022, Maria Dulău și Daria Andronache, debutante la o competiție pe zăpadă. Echipa băieților a fost compusă din Ștefan Anton, Stelian Milcică și Dumitru Sorin, toți studenți ai ASE București.

În semifinala fetelor, echipa ASE București a trecut la capătul unui meci de infarct de formația Universității Bicocca din Milano. A fost 16-14 și 18-16, cu o revenire incredibilă în setul doi al fetelor noastre, de la 8-14! În marea finală, echipa Universității din Viena a trecut de românce cu 2-0.

Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute!

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors