LIKE US? SPREAD THE WORD

Volei Alba Blaj începe o nouă aventură în grupele Ligii Campionilor

Volei Alba Blaj, campioana României, se pregătește pentru o nouă participare în grupele Ligii Campionilor, demonstrând încă o dată potențialul său în competițiile europene. Cu un palmares impresionant, incluzând trei finale europene în ultimii cinci ani, echipa a câștigat încrederea și admirația fanilor. În plus, cu calificarea obținută după două tururi preliminare dificile, Blajul promite să ofere un spectacol memorabil în această ediție a competiției.

De-a lungul istoriei sale în Liga Campionilor, Volei Alba Blaj a înregistrat 14 victorii, demonstrându-și abilitățile în fața unor echipe de top din Europa. Cu un parcurs notabil în sezonul 2017-2018, când au ajuns până în finala competiției, echipa a dovedit că poate concura la cel mai înalt nivel.

Grupa E, în care a fost repartizată echipa românească, se anunță a fi una dintre cele mai echilibrate din această ediție a CEV Champions League. Specialiștii acordă șanse egale celor patru formații, cu campioana Poloniei, LKS Commercecon Lodz, pornind cu un ușor avantaj. Cu un lot condus de antrenorul italian Alessandro Chiappini și jucătoare de calibru precum Kamila Witkowska, Valentina Diouf și Amanda Francisco, LKS Lodz promite să ofere un spectacol de excepție în această competiție.

În primul meci din grupă, Volei Alba Blaj va întâlni echipa poloneză Lodz, care a avut un start mai dificil în Tauron Liga, prima ligă poloneză. Cu două înfrângeri suferite în primele cinci etape, Lodz pare să fie într-o formă sub așteptări. Mai mult, echipa a pierdut și Supercupa Poloniei, fiind învinsă cu 3-0 de Chemik Police, echipa condusă de românca Elizabet Inneh.

Cu toate acestea, în competițiile europene, orice rezultat este posibil, iar echipa Volei Alba Blaj este hotărâtă să își pună amprenta în acest sezon al Ligii Campionilor. Cu o pregătire intensivă și determinare, ardelencele sunt pregătite să facă față oricărei provocări și să ofere fanilor momente de neuitat.

În concluzie, Volei Alba Blaj intră într-o nouă aventură în grupele Ligii Campionilor cu încredere și determinare. Cu o istorie bogată în competițiile europene și un lot de jucătoare talentate, echipa promite să ofere un spectacol de excepție în această ediție a CEV Champions League. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum se va desfășura parcursul lor și să fim martorii unor momente memorabile pe terenul de volei.

Prima dată acasă

Echipele favorite la câștigarea Ligii! Alba Blaj este singura echipă non-turcă și non-italiană care a jucat o finală de Liga Campionilor în ultimele 8 sezoane! Campioana României va juca pentru prima dată în Liga Campionilor în noua sală, inaugurată pe 30 septembrie, cu Supercupele României, la feminin și masculin. Alba Blaj Arena a costat 12 milioane de euro, bani împărțiți în mod egal de Consiliul Județean Alba și Primăria Blaj. Până acum, campioana României și-a jucat meciurile de pe teren propriu la Sibiu, Tg. Mureș sau București.

Programul meciurilor campioanei României

8 noiembrie, 21:30                LKS Commercecon Lodz-Volei Alba Blaj

15 noiembrie, 18:00              Volei Alba Blaj-Volero Le Cannet

29 noiembrie, 18:00             Volei Alba Blaj-SC Prometey Dnipro

5 decembrie, 21:00               Volero Le Cannet-Volei Alba Blaj

11 ianuarie 2024, 18:00       Volei Alba Blaj- LKS Commercecon Lodz

16 ianuarie 2024, 18:00      SC Prometey Dnipro-Volei Alba Blaj

Prima clasată în cele 5 grupe se califică în sferturi. Locurile 2 din cele 5 grupe, plus cea mai bună echipă de pe locul 3, acced în play-off. Cele trei câștigătoare din play-off, ajung și ele în sferturi

 

 
ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors