LIKE US? SPREAD THE WORD

România, victorie cu Puerto Rico la Campionatul Mondial U18 (f). Meciul cu Nigeria nu se mai joacă

Debut cu victorie pentru naționala feminină a României la Campionatul Mondial Under 18 din Mexic.

În primul meci al Grupei C, echipa antrenată de Marius Macarie a învins cu scorul de 3-0 (25-19, 25-19, 25-21) naționala din Puerto Rico. Punctele echipei noastre au fost realizate de Ștefania Cheluță (13), Andra Badiu Savu (10), Paula Partnoi (7), Tara Cristea (6), Teodora Iancu (5), Iarina Axinte (4) și Mara Bratu (3).

La finalul partidei, Paula Partnoi, căpitanul naționalei României U18, a declarat: ”A fost un pic dificil pentru noi, pentru că a trebuit să ne adaptăm cu terenul și cu sala. Sperăm ca aceasta să fie prima dintr-o serie lungă de victorii la acest Mondial. Cred că înălțimea a fost un avantaj pentru noi în acest meci”.

La rândul lui, selecționerul Marius Macarie a făcut o scurtă analiză a jocului: ”Startul competiției este dificil pentru fiecare echipă, din cauza emoțiilor mari. Atacul nostru a fost mai puternic decât al adversarelor, în ciuda revenirii naționalei din Puerto Rico din final. S-a văzut însă experiența mai mare a jucătoarelor mele, care au jucat deja la competiții importante, cum sunt Campionatele Europene”

Marți, 21 septembrie, România ar fi trebuit să joace contra Nigeriei, însă acest meci nu se va mai disputa, adversarele neprimind vizele pentru Mexic în timp util și absentând de la această ediție a Mondialului. Drept urmare, tricolorele vor câștiga la ”masa verde”, cu 3-0 (25-0, 25-0, 25-0) acest meci. Prin absența nigeriencelor, România, la fel ca toate celelalte trei echipe din grupă (SUA, Thailanda și Puerto Rico) sunt sigure de calificarea în optimile de finală.

În aceste condiții, următorul meci al naționalei noastre este programat miercuri, de la ora 22.00, contra deținătoarei titlului mondial, SUA. El va putea fi urmărit în direct la următoarea adresă:

https://www.youtube.com/c/volleyballworld

FOTO: FIVB

romania U18 bucurie CM - FRVolei
romania U 18 marius macarie - FRVolei
ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors