LIKE US? SPREAD THE WORD

Rămas bun, Ruxi Dumitrescu!

Familia, prietenii și apropiații, micuțele voleibaliste de Alpha Volleyball Sibiu, oameni care au cunoscut-o sau nu, au condus-o miercuri, pe ultimul drum, pe fosta mare internațională Ruxandra Dumitrescu. În localitatea sa natală, la Băile Govora (județul Vâlcea), și cerul a plâns pe toată perioada slujbei religioase. Fata blondă, care a încântat prin jocul ei o lume întreagă, a lăsat în urma sa multă durere, un fiu de 14 ani care va afla peste ani că mama sa a fost regină la fileu.
Ruxi Dumitrescu s-a stins din viață fulgerător, la doar 46 de ani. Inima ei mare a încetat să mai bată duminică seara. Născută la Rm. Vâlcea, a jucat în prima ligă la Dacia Pitești, dar și pentru naționala României. Apoi a plecat în Grecia, a fost căpitan la Panathinaikos Atena și cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena 2004. În semn de respect, grecii au retras tricoul cu numărul 18 în momentul în care ea a anunțat că nu va mai juca volei.
Ramas bun Ruxi Dumitrescu
Ruxandra a fost înmormântată cu tricourile echipelor la care a evoluat: cel cu numărul 18, de la naționala Greciei, pentru care a jucat șase ani, dar și cel cu numărul 9, de la Panathinaikos Atena, în care a câștigat 6 campionate și 7 cupe ale Greciei. ”Ea a fost căpitanul iconic al echipei noastre feminine. A fost figura emblematică în istoria modernă a clubului, o sportivă care a onorat tot timpul steagul nostru verde”, au scris grecii de la PAO despre româncă.
Dumnezeu a avut nevoie de un nou înger
Revenise în țară și era antrenoare la Alpha Volleyball Sibiu, un club privat, insuflându-le fetițelor dragostea ei pentru volei.
Ruxandra Dumitrescu a fost căsătorită cu Alexandros Nikolaidis, fost practicant de taekwondo. Campion mondial, triplu campion European, Nikolaidis a câștigat pentru Grecia și două medalii la Jocurile Olimpice, ambele de argint. Mai întâi la Atena 2004 și apoi la Beijing 2008. La doar 42 de ani, în 2022, la doi ani după ce I s-a descoperit o formă rară de cancer, Alexandros Nikolaidis a murit. Aveau împreună un fiu, Filip Nikolaidis (14 ani).
O să o păstrăm veșnic în sufletele noastre pe Ruxi. Ea va trăi pentru totdeauna în inimile suporterilor, inimile tuturor celor care au cunoscut-o. În acest final de săptămână, la toate jocurile de volei din România, se va ține un minut de reculegere în memoria Ruxandrei Dumitrescu.
Rămas bun, Ruxi! Dumnezeu să-ți așeze sufletul într-un loc luminat! Să-ți fie țărâna ușoară!
ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors