LIKE US? SPREAD THE WORD

Parteneriat strategic pentru dezvoltarea sănătății psiho-emoționale a sportivilor noștri

Federația Română de Volei anunță încheierea unui parteneriat deosebit cu startup-ul românesc Hilio, lider național în servicii de sănătate psiho-emoțională și well-being. Prin această colaborare, specialiștii acreditați ai platformei Hilio vor furniza servicii de asistență psihologică și coaching tuturor loturilor naționale de seniori și juniori, masculin și feminin, pe o durată de doi ani.

În cadrul acestui parteneriat, sportivii din categoria juniorilor și seniorilor, în total aproximativ 150 de sportivi, vor beneficia de intervenții și sesiuni de grup moderate de specialiștii Hilio, cu scopul de a crește motivația, reziliența emoțională și anduranța fizică pe terenul de joc. Echipa de experți Hilio se va dedica dezvoltării abilităților de reziliență individuale ale sportivilor și consolidării încrederii în propriile abilități sportive, astfel încât performanțele echipelor naționale de volei pentru juniori și seniori să fie îmbunătățite.

Colaborarea dintre Federația Română de Volei și Hilio a adus deja rezultate notabile, cu naționala feminină U17 calificată la Campionatul European de Volei. Cu un focus puternic pe pregătirea psihologică a sportivilor, intenționăm să obținem performanțe remarcabile și la turneele finale al Campionatelor Europene de seniori, EURO Volley 2023, unde România s-a calificat atât la masculin, cât și la feminin.

Federația Română de Volei este dedicată formării și dezvoltării continue a sportivilor săi, iar acest parteneriat strategic cu Hilio reprezintă un pas important în susținerea performanțelor echipei naționale de volei. Ne bucurăm că sportul și psihologia se împletesc pentru a crea condiții optime pentru dezvoltarea și atingerea obiectivelor noastre în competițiile internaționale.

„Pregătirea fizică, tehnică, tactică și teoretică pentru participarea la orice tip de competiție, nu mai este suficientă; este necesară și o pregătire psihologică specifică, cu scopul de a ajuta  sportivul să-și depășească propriile limite, să știe cum să-și controleze propriul corp, să domine emoțiile necontrolate, astfel încât, la final, să fie câștigător din toate punctele de vedere. Psihologul nu este singura soluție, nu rezolvă probleme, el încearcă să găsească perspective, iar sportivul trebuie s-o aleagă pe cea care este cea mai bună pentru el. Rolul și importanța psihologului sportiv a fost demonstrată de foarte multe ori, astfel că prezența lui în echipă a devenit aproape indispensabilă în orice sport, cu atât mai mult în jocul de volei. Această colaborare între Federația Române de Volei și Hilio, deschide noi oportunități în dezvoltarea voleiul românesc.”

Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

Pentru mai multe informații despre acest parteneriat și despre activitățile Federației Române de Volei, vă rugăm să accesați site-ul oficial al federației la adresa: https://frvolei.eu

Despre Hilio și serviciile oferite în cadrul platformei, puteți obține detalii accesând site-ul: https://hilio.com/ro

Pentru orice alte informații sau solicitări de interviuri, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: frvolei@frvolei.ro.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors