LIKE US? SPREAD THE WORD

JOCURILE EUROPENE UNIVERSITARE / Timișoara e regina echipelor universitare!

Echipa Universității de Vest din Timișoara a câștigat titlul european universitar la masculin, la capătul turneului organizat la Braga, în Portugalia. Formația bănățeană a reușit o performanță notabilă, câștigând toate cele șase partide fără să piardă set!

10 formații au participat în întrecerea băieților, iar Timișoara a fost ”fruncea”! Băieții de la Universitatea de Vest din Timișoara au câștigat toate meciurile din grupa B cu 3-0, în ordine cu Josip Juraj University din Osijek (Croația), Institutul Tehnologic din Karsruher (Germania), Universitatea din Valencia (Spania) și Nova University din Lisabona.

În semifinale, echipa pregătită de Sorin Schiesz a câștigat tot fără să piardă set în fața celor de la Universitatea din Wurzburg (Germania). Iar în marea finală, altă echipă nemțească a trebuit să se recunoască învinsă: Universitatea din Rostock.

A fost 3-0 pentru timișoreni, seturi la 22, 21 și iar 21. Robert Vîrlan (17 puncte), Darius Câmpean (15), Sebastian Micu (13), Sergiu Rodina (7), Emanuel Drăgan (6) și Sergiu Călin (1) au punctat pentru România. Au mai jucat pentru România: Lucian Bădiceanu, Ioan Moraru, Alexandru Moroșan, Leonard Gologăneanu, Rareș Preda și Marius Agachi.

Antrenorii echipei noastre au fost Sorin Schiesz și Ion Silviu Borozan. Șeful delegației a fost Dan Radulian.

Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacău, pe locul 6

În întrecerea fetelor, Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacău a terminat pe locul 6 dintre cele 12 competitoare. A obținut în turneul de la Braga trei victorii și tot atâtea înfrângeri.

În meciul pentru locul 5, formația român a cedat în fața celor de la University of Sports Science din Ungaria (0-3). Titlul European a fost adjudecat de Universitatea din Bologna, 3-0 cu Universitatea de Sport din Koln, în finală!

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors