LIKE US? SPREAD THE WORD

Organizarea EuroVolley 2021 în România a intrat în linie dreaptă

Primiți la MTS și COSR, oficialii voleiului european au fost încântați de sprijinul acordat de oficialități organizării Campionatului European feminin de volei de la Cluj-Napoca

România a primit la începutul acestei săptămâni vizita la București a doi dintre cei mai înalți oficiali ai Confederației Europene de Volei (CEV): vicepreședintele forului, Renato Arena și directorul CEV, Thorsten Endres. Aceștia au venit încapitala țării noastre pentru a discuta cu autoritățile statului ultimele detalii referitoare la organizarea în România a unei grupe a Campionatului European feminin de volei (Cluj-Napoca, 18-25 august).

Întâmpinați și însoțiți permanent de președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru și de vicepreședintele forului, Oana Sârb, oficialii voleiului continental au avut o întâlnire la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) cu subsecretarul de stat cu atribuții în domeniul sportului, Cristian Emilian Ghiță, care i-a asigurat de întreg sprijinul instituției ministeriale în organizarea acestei importante competiții.

Apoi, delegația, care a fost completată și de secretarul general al FRV, Constantin Ispas, a fost primită la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) de președintele forului, Mihai Covaliu și de secretarul general George Boroi. Și aici discuțiile au fost axate pe sprijinul pe care forul olimpic îl poate acorda organizării în România pentru prima dată după 58 de ani a turneului final.

Oficialii CEV au fost extrem de încântați să vadă deschiderea către sport a oficialităților române și sprijinul acordat de acestea în găzduirea competiției de la Cluj-Napoca, din finalul verii. Meciurile vor avea loc în perioada 18-25 august, la BT Arena. Tragerea la sorți efectuată în luna mai, la Belgrad, a stabilit ca adversarele echipei României din Grupa D să fie formațiile Turciei, Țărilor de Jos, Ucrainei, Finlandei și Suediei. Primele patru clasate se vor califica în optimile de finală, acolo unde vor întâlni, în funcție de locul ocupat, adversare provenite din Grupa B (Bulgaria, Polonia, Germania, Spania, Cehia și Grecia).

La Cluj-Napoca, spectatorii vor putea să vadă la lucru câteva dintre starurile voleiului feminin. Printre acestea și cele două ambasadoare ale EuroVolley 2021, româncele Nneka Onyejekwe și Adelina Budăi-Ungureanu, dar și pe steaua în ascensiune a acestui sport, Alexia Căruțașu (18 ani).

Intalnire CEV FRV COSR - FRVolei
Intalnire CEV FRV MTS - FRVolei
ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors