LIKE US? SPREAD THE WORD

Naționala U19 (f) a României, victorie mare cu Slovacia la Mioveni, în preliminariile Campionatului European

Naționala feminină Under 19 a României a obținut o victorie superbă în meciul de deschidere al turneului de la Mioveni, de calificare la Campionatul European: 3-1 cu Slovacia.

Prima advesară a formației noastre a fost formația Slovaciei, de fapt principala contracadidată la calificare, având în vedere că aceasta a fost, ca și echipa României, participantă la Campionatul Mondial de anul trecut. De altfel, cele două chiar s-au întâlnit la acea competiție, tricolorele impunându-se în optimi cu scorul de 3-2.

Chiar dacă erau puse în gardă de forța jucătoarelor adverse, româncele au părut surprinse de startul în forță al acestora. Pe fondul unor multe greșeli individuale ale tricolorelor, care au părut intrate cu emoții în meci, slovacele nu au avut nici o problemă în a-și impune jocul și a câștiga primul set cu 25-20 spre stupefacția celor aproximativ 1.500 de spectatori din tribune.

Setul secund a fost mult mai echilibrat, cele două echipe trecând alternativ la conducere. Cu un psihic mult mai bun și cu câteva schimbări făcute în momentele oportune de antrenorul Marius Macarie, tricolorele au reușit să revină de la 21-23, să se impună cu 26-24 și să reintre astfel în joc, egalând situația la seturi. A fost momentul crucial al meciului. Acuzând șocul pierderii unui set pe care păreau să-l aibă în mână, slovacele au picat psihic și pe teren a existat o singură echipă, cea a României. Drept urmare, tricolorele au câștigat cu 25-18 următoarele două seturi și, astfel, cu scorul general de 3-1, au obținut o victorie care le-a apropiat decisiv de calificarea la Campionatul European care va avea loc în perioada 27 august – 4 septembrie, la Skopje, în Macedonia. Cu 15 puncte reușite, Gabriela Dumitru a fost jucătoarea meciului.

gabriela dumitru nationala romania u19 - FRVolei
Gabriela Dumitru a avut o prestație foarte bună contra Slovaciei

Introdusă pe teren pe parcursul primului set, în locul Teodorei Iancu, Gabi, voleibalistă legitimată chiar la echipa din Mioveni, Dacia, a lăsat deoparte emoțiile și a punctat din toate procedeele și din toate pozițiile, având și o prestație foarte bună în apărare.

Scor final: România – Slovacia 3-1 (20-25, 26-24, 25-18, 25-18).

Au jucat pentru România: G. Dumitru (15p), Partnoi (12), Cheluță (12), Cristea (11), Badiu-Savu (9), Iancu (4), Axinte (2), Iliescu (-), Vîrlan (-), Al. Ion (libero). Nu au intrat: Vizitiu, Nemeș. Antrenor: Marius Macarie.

statistica meci Romania Slovacia U19 1024x657 1 - FRVolei
Statistica meciului România – Slovacia

Sâmbătă, de la ora 18.00, întâlnim Danemarca

Sâmbătă, de la ora 18.00, România va juca ultimul său meci din grupă, contra Danemarcei. O victorie la orice scor în această partidă în care fetele noastre pornesc ca favorite, le va califica la Campionatul European. Intrarea spectatorilor este liberă, așa că iubitorii voleiului sunt așteptați în număr cât mai mare la Sala Sporturilor din Mioveni. Pentru cei care nu pot ajunge la meci, partida va fi transmisă pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Volei, AICI.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors