LIKE US? SPREAD THE WORD

Naționala masculină a României, înfrângere în primul amical cu Grecia

Naționala masculină de volei a României a disputat sâmbătă primul amical cu Grecia din seria de trei programate în localitatea Vrachati.

Grecia s-a impus cu scorul de 3-0 (25-20, 26-24, 25-18), România câștigând cu 25-23 al patrulea set, disputat suplimentar, conform convenției dintre cele două staff-uri. Seria amicalelor va continua duminică și luni, meciurile urmând să înceapă de fiecare dată de la ora 18.00.

Pentru România au jucat: Răzvan Mihalcea 9 pct, Gabriel Cherbeleață 9 pct, Robert Călin 8 pct, Rareș Bălean 8 pct, Codrin Mocanu 7 pct, Alexandru Rață 4 puncte, Cristian Bartha 3 puncte, Silviu Suson 3 pct, Andrei Mihălescu 3 pct, Marian Bala 1 pct, Claudiu Dumitru, Mihai Mărieș (libero), Sergio Diaconescu (libero). Din lotul deplasat mai face parte ridicătorul Alexandru Muscină.

Naționala României pregătește participarea, în lunile mai-iunie, în preliminariile Campionatului European 2021 și în Golden League. Echipa s-a reunit marți, 20 aprilie, la Ploiești, iar pe 23 aprilie a plecat în Grecia, pentru seria de meciuri amicale cu naționala țării gazdă. Marți, 27 aprilie, se va reveni în țară pentru pregătirea startului din preliminariile Europene. La Ploiești se va face joncțiunea și cu ceilalți jucători convocați, dar care nu au făcut deplasarea în Grecia: Ciprian Matei (Steaua), Tudor Magdaș (Unirea Dej), Vlad Kantor (Arcada Galați) și Adrian Aciobăniței (Cannes). Sosirea ultimului va depinde de momentul în care se vor termina meciurile din finala campionatului Franței, acolo unde joacă împreună cu echipa sa de club.

În calificările pentru EuroVolley, România face parte din grupa preliminară E, alături de Albania, Elveția și Slovacia. Sistemul de calificare presupune disputarea a două turnee, primul fiind programat la Nitra (Slovacia) în perioada 6-8 mai, iar cel de-al doilea la Ploiești, între 14 și 16 mai. Turneul final va avea loc în luna septembrie.

Apoi, echipa noastră va participa la Golden League, care programează două turnee. Primul va avea loc în Olanda (28-30 mai), iar al doilea în Ucraina (4-6 iunie). Adversarele României vor fi Olanda, Ucraina și Slovacia.

Sursa foto: Hellenic Volleyball Federation

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors