LIKE US? SPREAD THE WORD

Naționala masculină a învins în Bosnia și Herțegovina și s-a calificat matematic la turneul Final Four al Silver League

Naționala masculină de volei a României a continuat seria victoriilor din Grupa B a Silver League. Tricolorii sunt matematic calificați la turneul final, indiferent de rezultatele din ultimele două etape.

În runda a patra, România a învins cu scorul de 3-1 (25-15, 22-25, 25-22, 25-20) în Bosnia și Herțegovina, rezultat cu care și-a consolidat primul loc în clasament, cu 4 victorii din tot atâtea partide. Victoria i-a fost dedicată antrenorului secund al naționalei, Răzvan Tănăsescu, care chiar în ziua meciului a împlinit vârsta de 43 de ani.

nationala romania bucurie hora - FRVolei
Hora bucuriei românilor s-a dansat și la Tuzla, în Bosnia și Herțegovina (FOTO: CEV)

Alexandru Rață a reușit 23 de puncte

Față de meciul din tur contra aceleiași formații, disputat miercuri, la Galați, și câștigat cu scorul de 3-0, selecționerul Sergiu Stancu a început cu Alexandru Rață pe postul de universal. Acesta nu a dezamăgit, trecându-și în cont cele mai multe puncte pentru echipa noastră: 23. A fost urmat de cele două extreme ale României, Adrian Aciobăniței și Mircea Peța, ambii cu câte 13 puncte reușite.

alexandru rata atac romania bosnia - FRVolei
Stângaciul Alexandru Rață a reușit 23 de puncte în fața Bosniei și Herțegovina (FOTO: CEV)

Au jucat pentru România: Rață (23), Peța (13), Aciobăniței (13), Matei (5), Vologa (4), Butnaru (4), R. Călin (2), Bala (1), B. Bartha (1), Cl. Dumitru, C. Bartha, Kantor (libero). Nu au jucat: D. Chițigoi, Diaconescu (libero). Antrenor: Sergiu Stancu.

România s-a calificat matematic la turneul final al Silver League

Grație acestei victorii, România nu mai are cum să piardă unul dintre primele două locuri din Grupa B, care duc la turneul final al Silver League, programat în Ungaria, în zilele de 18 și 19 iunie. Mai mult, românii au luat un important avantaj moral în fața bosniacilor, pe care îi vor reîntâlni în luna august, în preliminariile Campionatului European.

mircea peta in atac in bosnia - FRVolei
Mircea Peța a reușit 23 de puncte în Bosnia și Herțegovina (FOTO: CEV)

În cel de-al doilea meci al zilei de sâmbătă, Albania a învins cu scorul de 3-1 (25-20, 20-25, 25-16, 25-22) Macedonia de Nord și a urcat pe locul secund în clasament, cu două victorii. În competițiile organizate de CEV, numărul de victorii reprezintă primul criteriu de departajare în clasament.

În ultimele două etape ale grupei B, România va mai juca în deplasare cu Macedonia de Nord (miercuri, ora 21.15) și la Galați cu Albania (duminică, ora 17.00).

nationala romania bucurie 1024x596 1 - FRVolei
Bucuria victoriei României în Bosnia și Herțegovina (FOTO: CEV)
ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors