LIKE US? SPREAD THE WORD

Iașiul va fi capitala voleiului pe nisip din România

Iașiul va fi în această vară capitala voleiului pe nisip din România. La Baza Sportivă ”Brizo” din Iași se va disputa în această vară, mai întâi, Campionatul  Balcanic rezervat jucătorilor sub 20 de ani, între 1 și 4 august, iar apoi, între 22 și 25 august, Campionatele Naționale de seniori. Cele două turnee sunt organizate de Clubul Sportiv Rudali Iași, în parteneriat cu Federația Balcanică de Volei, respectiv cu Federația Română de Volei.

Sportivi din șase țări

La Balcaniada de tineret și-au anunțat deja prezența sportivi din șase țări: România, Bulgaria, Kosovo, Republica Moldova, Serbia, Turcia. Fiecare dintre acestea ar putea înscrie în turneu mai multe echipe, atât la feminin, cât și la masculin. Înscrierile se vor încheia pe 30 iunie, iar organizatorii speră să se alăture și sportivi din alte țări.

La Campionatele Naționale vor fi prezente 12 echipe la feminin, și 12 la masculin, care-și vor disputa titlurile de campioni. Găzduirea celor două competiții de către Iași a fost generată de succesul pe care l-au avut precedentele turnee organizate la Baza Brizo, între acestea numărându-se și ultimele două Campionate Naționale.

Lansarea oficială a celor două evenimente a avut loc joi, la Primăria Iași, când a fost organizată și o conferință de presă la care au participat Florin Dobrea (președintele ACS Rudali), Bogdan Paul (directorul tehnic al Federației Române de Volei), Adrian Rohnean (secretarul Comisiei Naționale de Volei pe Nisip și Zăpadă), Răzvan Ifrim (coordonatorul loturilor naționale de volei pe nisip și zăpadă), Cătălin Știrbu (directorul celor două turnee), jucătoarea Ioana Murgoci și Ciprian Bostan (city-managerul Iașului).

 

FOTO Ziarul de Iași

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors