LIKE US? SPREAD THE WORD

GOLDEN LEAGUE (M) / Sergiu Stancu: ”Am început greu grupa, dar în Turcia am arătat o altă evoluție!”

Sergiu Stancu, selecționerul României, a vorbit despre parcursul ”tricolorilor” în grupa de Golden League. Cum au trăit românii în atmosfera incredibilă de la Konya și ce obiective are naționala noastră în meciurile de la Brașov.

Despre parcursul României de până acum

”Am jucat prima parte a grupei de Golden League, am început greu, înfrângeri în Portugalia și în Danemarca. În Danemarca, îndeosebi, am avut o evoluție sub așteptări, nu a fost ceea ce ne-am dorit. În Turcia, meciul al treilea, echipa și-a ridicat nivelul. Pe mine m-a bucurat evoluția foarte bună din Turcia, modul în care am jucat. Rezultatul vine sau nu vine, dar evoluția rămâne. În afara setului unu, în care s-a simțit tracul, România a jucat bine, pe teren s-au întâmplat lucruri care ne dau încredere pentru meciurile viitoare”.

Despre victoria din Turcia

”Să bați Turcia la ea acasă, nu e puțin lucru. Rămâne o victorie importantă în fața unor jucători de calitate, care evoluează la echipe de top ale Europei. Turcia este obișnuită a fazelor finale în Golden League, a jucat calificări în Volei National League (VNL). Cu atât mai importantă este victoria noastră”.

195946 DSCF7060 1024x682 1 - FRVolei

Despre emoția de a juca în fața a 12.000 de fani

”Am jucat în fața a 12.000 de suporteri, într-o atmosferă incredibilă. Când te apuci de sport, de volei, ne-am dorit să ajungem într-un asemenea punct.  Să jucăm cu câți mai mulți fani în tribune. Ne aducem aminte de perioada din pandemie când jucam cu sălile goale. La Konya, echipa noastră a fost motivată de atmosferă, deși fanii au susținut Turcia”.

Despre obiectivul României

”Obiectivele au rămas aceleași. Vrem să jucăm cât mai bine, să progresăm atât individual, cât și ca echipă. Cât mai avem șanse pentru a merge mai departe în Golden League, luptăm până la capăt. La retrogradare nu ne-am gândit niciun moment. Nu se știe care vor fi criteriile, se va ține seama de rankingul european sau nu. Dar orice victorie contează. Noi ne dorim să obținem cât mai multe succese”.

Programul meciurilor României la Brașov

10 iunie 17:00     România-Turcia

14 iunie 17:00     România-Danemarca

18 iunie 17:00     România-Portugalia

Biletele la meciuri se pot achiziționa de pe site-ul  iabilet.ro sau de la casele se bilete ale Sălii Sporturilor din Brașov. Accesul general este de 20 de lei, elevii, studenții și pensionarii plătesc 10 lei, iar copiii sub 14 ani au acces gratuit.  

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors