LIKE US? SPREAD THE WORD

Gianni Crețu se întoarce pe banca naționalei Sloveniei. Obiective importante pentru român

Gianni Crețu (54 de ani), antrenorul român care a avut rezultate spectaculoase în 2022, câștigând Liga Campionilor cu Zaksa Kedzierrzyn-Kozle (Polonia) și ajungând cu naționala Sloveniei în semifinalele Campionatului Mondial, se întoarce pe banca tehnică a reprezentativei pe care a dus-o pe locul 4 în lume.

Desemnat antrenorul anului în România, dar și Europa, Gianni Crețu preluase Slovenia cu doar trei săptămâni înainte de Campionatul Mondial și semnase un contract doar pe perioada turneului final. Rezultatele Sloveniei au fost unele remarcabile. Slovenii au ajuns pentru prima dată în istorie în careul de ași al voleiului mondial.

Au urmat negocieri pentru a continua și pe viitor, dar părțile nu s-a înțeles inițial. Federația Slovenă de Volei a anunțat însă pe 3 aprilie: Gianni Crețu revine pe banca tehnică a naționalei de la Ljubljana. Contractul este acum unul pe doi ani, iar obiectivele sunt unele pe măsura valorii tehnicianului român. Gianni Crețu trebuie să obțină medalie cu Slovenia la Campionatul European și să califice echipa, în premieră, la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

În cariera sa, Gianni Crețu a mai pregătit și alte două naționale: România (2007-2008) și Estonia (2014-2019). Cu estonienii a participat la trei ediții ale Campionatului European.

Îi urăm și noi multă baftă și să reprezinte cu mândrie, în continuare, voleiul românesc!

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors