LIKE US? SPREAD THE WORD

DIVIZIA A1 (M). Campiona Arcada Galați se califică în semifinale după 2-1, la general, cu SCM Zalău

Arcada Galați și-a luat în serios rolul de gazdă în meciul decisiv din sferturile de finală. Echipa lui Sergiu Stancu a fost foarte grăbită să obțină calificarea în careul de ași. În primul set, sălăjenii nu au reușit să facă decât 9 puncte! Neamțul Malescha și danezul Madsen au pus în terenul advers cele mai multe mingi, iar încrederea oaspeților a fost puternic zdruncinată.

Mai ales în setul doi când, deși au avut patru puncte în față, oaspeții s-au văzut egalați și apoi întrecuți de o echipă care a format un zid în fața lor. Blocajul a funcționat la cote înalte, iar Galațiul și-a trecut în cont și al doilea set, la 21.

Formă extraordinară pentru gălățeni

Setul 3 avea să fie și ultimul. SCM Zalău, care pierduse la mare luptă primul meci la Galați (2-3), pentru ca apoi să egaleze situația după un joc secund foarte bun (3-1), nu și-a mai găsit cadența. Alexandru Ionescu a fost principalul realizator, cu 14 puncte, dar zălăuanul a fost departe de forma din partida a doua, atunci când reușise de unul singur 31 de puncte!

Principalii realizatori: Malescha 16 puncte, Madsen 16, Bala 9, Talpă 9 pentru Arcada, respectiv Alex Ionescu 14 și Stojsavljevic 8 pentru Zalău.

Arcada merge astfel în semifinale și rămâne în lupta la titlu, unul pe care l-a câștigat în ultimii patru ani! Va avea însă parte de o semifinală teribilă cu Dinamo București. Cele două echipe s-au întâlnit în acest sezon de patru ori, scorul fiind egal, 2-2. Dar de remarcat este că toate partidele s-au încheiat în 5 seturi!

În cealaltă semifinală se vor întâlni liderul sezonului regulat, Steaua București, și câștigătoarea Cupei României, SCM U Craiova. Disputele din Top 4 sunt și o reeditare a semifinalelor Cupei României, atunci când echipele considerate ”outsidere” au triumfat, la Brașov. Primele meciuri în acest week-end în 8/9 aprilie.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors