LIKE US? SPREAD THE WORD

Gianni Crețu s-a calificat în finala Ligii Campionilor cu ZAKSA!

Performanță excepțională reușită de antrenorul român Gianni Crețu și de jucătorii săi de la ZAKSA: s-au calificat în finala Ligii Campionilor la volei masculin!

Deținătoarea trofeului, ZAKSA a trecut în semifinale, cu o dublă victorie, de Jastrzebski Wegiel. După 3-0 în tur, chiar pe terenul adversarilor, jucătorii antrenați de Gianni Crețu s-au impus în retur, în fața propriilor fani, cu scorul de 3-2 (25-15, 25-21, 24-26, 21-25, 15-11). Probabil că succesul putea fi și mai categoric, dar calificarea matematică în finală fusese obținută după primele două seturi.

gianni cretu zaksa - FRVolei
Gianni Crețu scrie istorie alături de formația poloneză ZAKSA (FOTO: CEV)

Gianni Crețu devine astfel primul antrenor român de volei calificat într-o finală de Liga Campionilor după Stelian Moculescu, cel care în 2007 a cucerit trofeul cu formația germană VfB Friedrichshafen, după o victorie cu scorul de 3-1 (25-20, 26-24, 23-25, 25-19) în fața echipei franceze Tours.

gianni cretu zaksa 1 - FRVolei
Gianni Crețu antrenează pe ZAKSA de la începutul sezonul 2021/ 2022 (FOTO: CEV)

Finala Ligii Campionilor este programată la 22 mai

În finala programată la 22 mai, la Ljubljana, ZAKSA va juca, la fel ca și anul trecut, contra italienilor de la Trentino. Aceștia s-au calificat în ultimul act dramatic, după ce s-au impus cu 17-15 în ”setul de aur”. Învingători cu 3-2 în tur pe terenul celor de la Sir Sicoma Monini Perugia, cei de la Trentino s-au văzut învinși cu același scor acasă, 3-2, de aceea a fost nevoie de un set suplimentar de departajare.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors