LIKE US? SPREAD THE WORD

Elizabet Inneh Varga va juca din nou pentru România!

Veste extraordinară pentru voleiul românesc! Eliza Varga, una dintre cele mai valoroase voleibaliste ale noului val, a decis să joace pentru naționala României! Fostă componentă a reprezentativei de junioare, Eliza Varga este considerată, la ora actuală, ca fiind una dintre cele mai bune jucătoare pe postul său.

Eliza s-a născut la Budapesta pe 21 martie 1999, iar când avea doar câteva luni s-a mutat cu mama ei la Oradea. A început voleiul la 11 ani, la Viitorul Borș, apoi a jucat în liga secundă, cu CSU Oradea, după care, la 15 ani, a trecut la Medicina Târgu Mureș. Acolo a explodat și a ajuns în naționala de junioare din care mai făceau parte Adelina Ungureanu, Andra Artin sau Diana Ariton.

În ultimii patru ani, Eliza a jucat la formația maghiară de prima ligă Fatum Nyiregyhaza, una dintre forțele campionatului feminin din Ungaria. În sezonul 2020/ 2021 ea a cucerit atât titlul național, cât și cupa cu formația sa. S-a transferat apoi în Coreea de Sud, la Pepper Savings Bank. De acolo a ajuns la KGC Ginseng Corporation.

Într-un meci din campionatul Coreei, a reușit 56 de puncte pentru echipa sa, urcând în Top 5 mondial într-un clasament al punctelor realizate într-un singur meci.

Eliza se va alătura echipei naționale, în această săptămână, la Pitești, urmând să înceapă pregătirile pentru Golden League, dar și pentru Campionatul European din această vară, din Italia!

La Golden League, România va juca într-o grupă cu Slovacia și Cehia, iar în Italia, le va avea ca adversare pe Elveția, Bosnia-Herțegovina, Croația, Bulgaria și țara gazdă, Italia. România va juca meciul de inaugurare la Euro 2023, cu Italia, la Verona.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors