LIKE US? SPREAD THE WORD

O echipă pe scheletul Stelei și al Rapidului

Cu restanța dintre U Cluj și Dinamo s-au încheiat și meciurile etapei a 14-a, motiv pentru a stabili cea mai bună echipă a rundei. Steaua, care a trecut cu 3-1 de Arcada Galați, dă 3 jucători în 6-le ideal (Peța, Krajcovic, Viiber), plus antrenorul Bogdan Kotnik, care între timp a și plecat din România.

Rapid, victorie cu 3-0 la Corona Brașov, liderul de atunci și de acum, are și ea doi reprezentanți: Marechal și Kosinski. Craiova și Zalăul au doar câte unul.

Craioveanul Culafic este prima dată în această ipostază, muntenegreanul ajungând în această iarnă în Bănie. Stelistul Krajcovic (a 5-a prezență), dar și Peța și Kosinski (cu 4 nominalizări) sunt deja veterani. Tot de patru ori a fost antrenorul etapei și Bogdan Kotnik.

Extremă: MIRCEA PEȚA (Steaua București). 15 puncte reușite de jucătorul Stelei în disputa cu campioana, între care două blocaje. A avut un procentaj de reușită în atac de 38%. Pe preluare, extrema roș-albastră a avut cifre foarte bune: 68% recepție pozitivă și 32% excelentă.

Centru: SIMON KRAJCOVIC (Steaua București). Jucătorul slovac a fost unul dintre oamenii de bază. A reușit 11 puncte, dintre care trei blocaje. Foarte bun în jocul la fileu, a avut 80% procentaj de reușită în atac.

Opus: MILOS CULAFIC (SCM U Craiova). Craiova a câștigat la Baia Mare, 3-1, iar numărul 1 în echipa lui Dănuț Pascu a fost muntenegreanul. Culafic a reușit 19 puncte, între care 4 blocaje și un as. A avut 48% procentaj de reușită în ofensivă. Prima dată în echipa etapei.

Coordonator: ROBERT VIIBER (Steaua București). Coordonatorul Stelei este a treia oară în echipa etapei. Acțiunile gândite de estonian au avut câștig de cauză. Și-a trecut în cont două blocaje, dar a și servit foarte bine, punând mereu în dificultate adversarii la preluare.

Centru: THIAGO SUAREZ MENDOZA (SCM Zalău). În victoria contra celor de la CSM Constanța, 3-1, Suarez Mendoza a contribuit cu 13 puncte. A reușit 3 blocaje și a avut un procentaj în atac de 77%. Unul dintre jucătorii Zalăului care servește foarte bine.

Extremă: NICOLAS MARECHAL (Rapid București). Rapid a reușit să învingă Corona, la Brașov, în minimum de seturi. Marechal a avut o evoluție foarte bună. A strâns 13 puncte în contul său, dintre care trei blocaje. În atac a avut 56% procentaj de reușită. Pe preluare, cifrele francezului: 58% recepție pozitivă, 25% recepție excelentă.

Libero: CAROL KOSINSKI (Rapid București). A patra oară drept liberoul etapei, Carol a avut în disputa de la Brașov din nou cifre foarte bune: 62% preluare pozitivă și 44% excelentă. Dă siguranță echipei și-și ajută întotdeauna coechipierii, pe preluare.

Antrenor: BOGDAN KOTNIK (Steaua București). Antrenorul sloven și-a reziliat, între timp, contractul cu Steaua. Pentru el rămân însă victoriile împotriva celor de la Rapid, Dinamo și acum Arcada Galați. În disputa cu campioana, Kotnik a știut să-și conducă jucătorii spre un succes de trei puncte.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors