LIKE US? SPREAD THE WORD

Doliu în volei! Reputatul antrenor Florin Grapă s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani

Federația Română de Volei anunță cu profund regret decesul domnului Florin Grapă, unul dintre antrenorii marcanți în ultimele decenii din voleiul feminin românesc. Născut la 20 noiembrie 1954, Florin Grapă s-a stins din viață în această dimineață, marți, 27 decembrie 2022, după o luptă dură cu o boală nemiloasă.

Conform informațiilor de la FRV, domnul Florin Grapă va fi depus joi, 29 decembrie, la ora 10.00, la capela de la Cimitirul Central din Bacău, calea Mărășești, nr. 161. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 31 decembrie, la ora 10.00, la biserica din interiorul Cimitirului Central Bacău, iar înhumarea la Cimitirul Central Bacău.

Profesor Universitar Doctor la Universitatea din Bacău, domnul Florin Grapă a fost unul dintre cei mai valoroși antrenori din istoria voleiului românesc. De numele său se leagă toate performanțele formației feminine Știința Bacău, pe care a preluat-o în 1988, când echipa era în liga secundă și pe care a condus-o și a iubit-o până la în ultimele clipe ale vieții. A promovat pe prima scenă cu această formație în 1989 și de atunci a transformat-o într-o forță și într-un reper al voleiului feminin românesc și internațional.

florin grapa stiinta bacau - FRVolei
Florin Grapă și-a dedicat toată viața voleiului băcăuan (FOTO: Facebook/ Știința Bacău)

De-a lungul timpului, a câștigat cu această echipă mai multe titluri de campion național și Cupe ale României, a condus-o în fazele superioare ale tuturor cupelor europene, dar a și descoperit și lansat foarte multe nume mari ale voleiului feminin autohton, foarte multe jucătoare descoperite și formate de domnia sa ajungând să joace în echipa națională a României.

florin grapa nationala - FRVolei
Florin Grapă a condus naționala în mai multe mandate (FOTO: FIVB)

Între 1986 și 2000 a fost antrenorul selecționatelor de cadete și junioare ale României. Apoi, din 2001, a pregătit în mai multe rânduri lotul național de senioare, sub conducerea sa, naționala calificându-se de mai multe ori la Campionatele Europene.

În urmă cu doar o săptămână, în cadrul Galei Voleiului Românesc, profesorului Florin Grapă i s-a acordat o ultimă distincție: cea pentru merite deosebite în dezvoltarea voleiului românesc.

Prin dispariția sa, voleiul românesc a pierdut o imensă personalitate.

Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors