LIKE US? SPREAD THE WORD

CSM Târgoviște câștigătoarea editiei 2020-2021 a diviziei A1 feminin

CSM Târgoviște, campioană în premieră la volei feminin

În întrecerea feminină, titlul a fost cucerit în premieră de CSM Târgoviște. Noua campioană a acumulat 80 de puncte, cu 7 mai multe decât ocupanta locului secund, CSM Volei Alba Blaj. Pe locul al treilea, cu 51 de puncte, s-a clasat Dinamo. Poziția a patra a fost ocupată de CS Medgidia, iar locul 5 de CSM Lugoj, acestea cinci fiind și formațiile care vor reprezenta România în viitoarea ediție a cupelor europene la volei feminin. CSM Volei Alba Blaj este deținătoarea Cupei României.

În ceea ce privește retrogradarea, chiar în aceste zile, de luni până miercuri, se dispută, la Galați, ultimul turneu al locurilor 9-12, care va stabili numele ultimei echipe care va părăsi Divizia A1 (anul acesta retrogradează ultimele două clasate). Deocamdată se știe doar că CS ”U” NTT Data Cluj, ocupanta ultimei poziții, este căzută matematic în liga secundă. Pentru evitarea celuilalt loc retrogradabil se luptă FC Argeș (locul 10, 19 puncte) și CSU Medicina CNUE Târgu Mureș (locul 11, 16 puncte).

Din Divizia A2 au promovat formațiile SCMU Craiova și ACS Volei Cristina Pîrv Turda.

Campionatul 2020/ 2021 s-a desășurat sub formă de turnee

În acest campionat, din cauza pandemiei de coronavirus, campionatele s-au disputat într-o formă modificată. Pentru a evita strângerea unui număr mare de echipe în același loc, conducerea Federației Române de Volei a decis, după consultarea cluburilor, adoptarea unui sistem de 12 turnee (6 în tur și tot atâtea în retur) cu un număr redus de formații (trei sau patru). După terminarea returului, echipele au fost împărțite în grupe valorice: 1-4, 5-8, 9-12, în care s-a intrat cu punctajul acumulat la finalul sezonului regulat. Faza a doua a avut loc, de asemenea, sub formă de turnee, unul pentru tur, desfășurat pe terenul formației clasate pe locul secund în grupa respectivă și al doilea contând pentru retur, organizat de formația situată pe primul loc în grupa ei după sezonul regulat.

Clasament Divizia A1 feminin

1. CSM Târgoviște

2. CSM Volei Alba Blaj

3. Dinamo

4. CS Medgidia

5. CSM Lugoj

6. CSO Voluntari 2005

7. Rapid

8. Știința Bacău

9. CSU Belor Galați

10. CSU Medicina CNUE Târgu Mureș

11. FC Argeș

12. CS ”U” NTT Data Cluj

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors