LIKE US? SPREAD THE WORD

CSM Lugoj și Rapid s-au calificat în optimile Cupei Challenge. CSO Voluntari, eliminată dramatic din Cupa CEV

Miercuri a fost o zi plină pentru echipele feminine românești din cupele europene. Ambele formații din Cupa Challenge s-au calificat în optimile de finală, acolo unde vor întâlni echipe din Portugalia. CSO Voluntari a fost eliminată din Cupa CEV.

În meci retur contând pentru 16-imile de finală ale Cupei CEV, CSO Voluntari a fost foarte aproape de a trimite confruntarea cu formația poloneză Budowlani Lodz în ”setul de aur”. Învinse cu scorul de 3-0 în partida tur, jucătoarele de la Voluntari aveau nevoie de o victorie de trei puncte în retur pentru a ajunge în ”setul de aur”. Și voleibalistele antrenate de Milan Ljubicic au fost la un punct de acest obiectiv, căci au condus cu 2-0 la seturi și cu 24-22 în setul al treilea. Numai că oaspetele au revenit și, pe fondul căderii formației CSO Voluntari, au câștigat meciul cu 3-2 (26-28, 19-25, 26-24, 25-20, 15-11), calificându-se în optimile de finală după 146 de minute.

Autoare a 21 de puncte, dintre care 7 din blocaj, Nneka Onyejekwe a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre.

Au jucat pentru CSO Voluntari: Onyejekwe (21), Chauseva (17), Vukovic (15), Koprivica (12), Vicet-Campos (11), Uattara (5), Hippe (4), Kapelovies (3), Babaș (2), Motroc (1), White (-), Vereș (libero). Nu au jucat: Ad. Alexandru, Kosinski (libero). Antrenor: Milan Ljubicic.

CSM Lugoj și Rapid s-au calificat în optimile de finală ale Cupei Challenge

Vești foarte bune au venit din Cupa Challenge, acolo unde CSM Lugoj și Rapid au reușit să se califice în optimile de finală.

Învinsă cu 3-2 în tur, de PTT SC Ankara, CSM Lugoj avea nevoie de o victorie de trei puncte pentru a se califica fără emoții în faza următoare. Și, în fața unui public entuziast, a reușit ceea ce și-a propus, câștigând meciul retur cu scorul de 3-1 (25-16, 25-18, 18-25, 25-23). Autoare a 16 puncte, Ruban a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre.

Au jucat pentru CSM Lugoj: Ruban (16), Străchinescu (15), Bezhandolska (14), Gemănariu (7), G. Popa (6), Grbic (5), Rus (3), Anghelache (-), Popovic (libero). Nu au jucat: Roman, Martiniuc, Ad. Popa (libero). Antrenor: Ugljesa Segrt.

Următoarea adversară a formației noastre va fi formația portugheză Kairos Ponta Delgada, turul fiind programat în deplasare, la 10 sau 11 ianuarie.

csm lugoj cupa challenge 1 - FRVolei
CSM Lugoj, înaintea meciului din Cupa Challenge (FOTO: CEV)

Rapid a câștigat returul din Cehia, contra formației TJ Ostrava, mai clar decât o făcuse în prima manșă. Lipsită de aportul principalei marcatoare, Ailama Cese Montalvo, echipa noastră a reușit să se impună cu scorul de 3-0 (25-10, 25-19, 25-11), după ce în prima manșă câștigase, la București, cu 3-0. Autoare a 16 puncte, Ioana Baciu a fost cea mai bună marcatoare a formației noastre.

Au jucat pentru Rapid: Baciu (16), Trică (10), Dimitrova (10), Cross (8), Drîmboi (6), Ariton (3), Dayeong Lee (2), Jeremic (-), Albu (libero), Pusic (libero). Nu a jucat: Postea. Antrenor: Carlo Parisi.

Următoarea adversară a Rapidului va fi FC Porto, meciul tur urmând să se dispute în deplasare, la 12 ianuarie.

rapid cupa challenge retur - FRVolei
Rapid, înaintea meciului din Cehia, din Cupa Challenge (FOTO: CEV)
ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors