LIKE US? SPREAD THE WORD

Șase formații au reprezentante în echipa sezonului!

Ca și la masculin, echipa a fost realizată exclusiv adunând nominalizările venite în cele 22 de etape ale sezonului regulat. Post cu post, echipă cu echipă. La egalitate de nominalizări, jucătoarea desemnată a fost cea a cărei formație a fost mai bine clasată. Primele șase teamuri din sezonul regulat au cel puțin o reprezentantă în top. Și locul 7 are o rezervă!

Liderul CSM Târgoviște este singura echipă cu două jucătoare: Petya Barakova și Ariana Pîrv. În rest avem câte o reprezentantă de la Rapid (Nasya Dimitrova), Volei Alba Blaj (Jovana Kocic), CSO Voluntari (Diana Vereș) și Dinamo (Jelena Vulin).

Cele cinci rezerve vin de la Rapid (Nika Markovic și Barbora Kosekova), Blaj (Bogumila Biarda), CSM Lugoj (Mirta Velikonja Grbac) și CSM București (Terra Fernandes).

La antrenor am avut o situație specială. Doi tehnicieni au același număr de apariții în echipa etapei: Dragan Nesic (fost la Rapid) și Ugljesa Segrt (CSM Lugoj). Am decis ca titlul să meargă la bănățean având în vedere că Nesic a plecat din România și antrenează acum în Grecia, pe Panathinaikos.

Extremă: YELIZAVETA RUBAN (CSM Lugoj) – 11 PREZENȚE

Extremă: ARIANA PÎRV (CSM Târgoviște) – 5 PREZENȚE

Extremă (rezervă): NIKA MARKOVIC (Rapid București) – 3 PREZENȚE

19 extreme au fost cel puțin o dată în echipa etapei. Liza Ruban a fost jucătoarea cu cele mai multe prezențe (11). La rezerve, Nika Markovic a avut același număr de prezențe ca și Guewe Diouf (CSM București), dar a primat locul echipei în clasament. Au fost alte 7 jucătoare cu două nominalizări și 8 cu câte una.

Centru: NASYA DIMITROVA (Rapid București) – 5 PREZENȚE

Centru: JOVANA KOCIC (Volei Alba Blaj) – 5 PREZENȚE

Centru (rezervă): MIRTA VELIKONJA GRBAC – 4 PREZENȚE

La postul de centru au fost 21 de jucătoare care au ajuns în echipa etapei cel puțin o dată. Kocic și Dimitrova au avut câte 5 prezențe. Apoi cu patru au fost Mirta Velikonja Grbac și Mira Todorova. Jucătoarea de la Lugoj a profitat de regulament și de faptul că echipa sa a terminat în fața celei a bulgăroaicei. Două românce cu trei nominalizări, Daiana Roman și Diana Ariton, plus brazilianca Apolinario Correa.

Opus: JELENA VULIN (Dinamo București) – 5 PREZENȚE

Opus (rezervă): BOGUMILA BIARDA (Volei Alba Blaj) – 3 PREZENȚE

Jucătoarea de la Dinamo nu degeaba a avut cele mai multe nominalizări. Ea este liderul de puncte după 22 de etape, cu 367. Jelena are și cea mai mare medie de puncte pe set: 5,32. Bogumila Biarda (Volei Alba Blaj), Heydi Casanova (CSO Violuntari) și Simina Străchinescu (Corona Brașov) au avut câte trei prezențe. Rusoaica de la Blaj intră pe post de rezervă a Jelenei Vulin.

Coordonator: PETYA BARAKOVA (CSM Târgoviște) – 7 PREZENȚE

Coordonator (rezervă) : BARBORA KOSEKOVA (Rapid București) – 4 PREZENȚE

La coordonare, avem jucătoarele primelor două echipe din sezonul regulat. Urmează apoi în top ridicătoarele de la locurile 3 și 4, Iarina Axinte, respectiv Olga Skrypak. Doar 8 nominalizări avem la coordonare, de la tot atâtea echipe.

Libero: DIANA VEREȘ (CSO Voluntari) – 8 PREZENȚE

Libero (rezervă): TERRA FERNANDES (CSM București)  – 4 PREZENȚE

Evoluția Dianei a fost una constantă, liberoul Voluntariului fiind jucătoarea cu cele mai multe preluări: 295! A avut un procentaj pozitiv de 57%. Terra Fernandes, rezerva ei, a ieșit și ea în evidență la CSM București, mai ales în partidele puternice. 9 jucătoare au fost nominalizate la libero, de la 7 formații.

Antrenor: UGLJESA SEGRT (CSM Lugoj)

CSM Lugoj și antrenorul Ugljesa Segrt au ratat șansa de a termina pe primul loc în sezonul regulat în ultima etapă. Dar sârbul a reușit niște rezultate excelente El a fost antrenorul etapei în cinci rânduri după două victorii cu CSM București și câte una cu Dinamo, Rapid și Volei Alba Blaj. Patru din cele cinci nominalizări au venit în retur.

La antrenori, au fost nominalizați 7 tehnicieni. Branko Gajic și Stevan Ljubicic au avut 4 ”voturi”, Milos Gavrilovic 2 și, câte unul, Milan Ljubicic și Can Dehrioglu, ultimii doi foști la Voluntari.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors