LIKE US? SPREAD THE WORD

Adunarea Generală a Federației Române de Volei

La sala Madgearu din cadrul Complexului Expozițional Romexpo a fost organizată, joi, 11 noiembrie, Adunarea Generală a Federației Române de Volei. Au participat reprezentanți ai 94 de structuri membre din cele 183 afiliate. Iată câteva dintre cele mai importante puncte care au fost supuse dezbaterii și votului participanților.

S-a votat un nou sistem competițional în Divizia A1 la volei masculin, respectiv feminin. Acesta va fi aplicat din campionatul 2022/ 2023 și prevede ca după terminarea sezonului regulat, care se va disputa în sistemul clasic, tur-retur, echipele să fie împărțite în două grupe valorice: cea a locurilor 1-8 și cea a locurilor 9-12. În acestea se va juca în sistem play-off (locul 1 cu locul 8, 2 cu 7 etc). Urmează să se decidă de către comisiile federației care confruntări din cea de-a doua fază se vor disputa după sistemul „cel mai bun din trei meciuri” și care după sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”. Singurul club care a votat împotrivă a fost FC Argeș.

S-a votat în unanimitate aplicarea regulii obligativității prezenței a doi sportivi români pe teren. Deocamdată, aceasta e suspendată până când se va judeca acțiunea înaintată de Federația Română de Volei împotriva deciziei Consiliului Național pentru Combaterea Discrimănării. Acordul membrilor afiliați ai FRV era necesar pentru ca hotărârea definitivă dată de instanță (în cazul în care aceasta va decide în favoarea FRV) să poată fi pusă în practică imediat după judecare. Rămâne să se stabilească în comisiile de specialitate metodologia de aplicare a regulii.

În cursul Adunării Generale s-a ridicat de către mai mulți antrenori problema obligativității trecerii pe foaia de joc la juniori și junioare a unui număr de minimum 6 jucători/ jucătoare care să îndeplinească baremul de vârstă și a maximum trei mai mici. Drept urmare, s-a supus la vot propunerea de desființare a acestei reguli, astfel încât doar la categoriile juniori și junioare să se poată juca fără limită inferioară de vârstă și fără obligativitatea de a avea în lot sau pe teren un anumit număr de sportivi care să îndeplinească acest criteriu. Cu majoritate, s-a votat această variantă, care va fi aplicată începând din campionatul viitor, după ce va fi analizată în comisiile de specialitate ale FRV.

Președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, a propus anularea deciziei de suspendare pe viață din volei a domnului Sandu Kapelovies. Cu unanimitate de voturi, antrenorul a fost repus în drepturi de cei prezenți.

De asemenea, s-a aprobat de către participanții la Adunarea Generală începerea procesului de implementare al sistemului Challenge în Divizia A1. Acesta era primul pas – obligatoriu conform prevederilor legale – pentru a se demara formarea unei comisii care va stabili pașii ce trebuie făcuți și care va căuta sursele de finanțare pentru introducerea sistemului în viitor.

IMG 20211111 125702 1024x768 1 - FRVolei
IMG 20211111 125122 1024x768 1 - FRVolei
IMG 20211111 125559 1024x768 1 - FRVolei
IMG 20211111 125727 1024x768 1 - FRVolei
ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors