LIKE US? SPREAD THE WORD

TRANSFER (F) / Căpitanul naționalei României a semnat cu SC Potsdam

Rodica Buterez, căpitanul naționalei României, va juca în următorul sezon la vicecampioana Germaniei, SC Potsdam. Clubul german a anunțat transferul. ”După internaționalele germane Laura Emonts și Antonia Stautz și maghiara Greta Kiss, vicecampioana și finalista Cupei Germaniei a finalizat negocierile cu Rodica Buterez. Pentru tânăra de 23 de ani, capitala statului Brandenburg este prima oprire în afara patriei sale, România”, au scris nemții pe site-ul clubului.

”Abia aștept să joc pentru Potsdam în sezonul viitor”, a declarat Buterez la semnarea contractului cu câștigătoarea Supercupei Germaniei. „Aceasta este prima mea echipă la care voi juca în afara României. Știu că echipele din Germania sunt foarte echilibrate. De aceea, abia aștept să merg acolo și promit să ne batem la titlu”, a adăugat căpitanul României.

Încredere deplină în Rodica Buterez

Antrenorul principal al SC Potsdam este italianul Riccardo Boieri, care are mare încredere în Buterez. Din postura de antrenor secund al României, el o cunoaște foarte bine pe extrema ”tricoloră”. ”Rodica este una dintre jucătoarele de top din țara ei. În plus, profilul ei se potrivește foarte bine la echipa noastră. Este o jucătoare completă, o persoană cu o atitudine foarte profesionistă față de volei. Chiar dacă este destul de tânără, este incredibil de rea pe teren”, a declarat Boieri.

”Ar putea fi una dintre surprizele pozitive ale sezonului viitor”, speră Toni Rieger, membru al Consiliului de Administrație de la SC Potsdam. „Fostul nostru antrenor, Guillermo Naranjo Hernández, și actualul nostru antrenor principal, Riccardo Boieri, ambii lucrează cu ea la naționala României, și au avut o impresie foarte bună. Alte cluburi de top din Bundesliga au fost și ele interesate de ea. Suntem cu atât mai încântați că a ales SC Potsdam”.

Rodica Buterez a mai jucat în carieră la CSU Medicina Tg. Mureș și la CSM Târgoviște, cu ultima formație câștigând titlul României în 2021. Rodica Buterez a fost desemnată de Federația Română de Volei cea mai valoroasă voliebalistă în 2022.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors