LIKE US? SPREAD THE WORD

Tinerii Campioni ai Voleiului Românesc Iau Europa cu Asalt: Pregătiți să Își Facă un Nume în Competițiile Europene

În lumea voleiului românesc, o nouă eră de excelență se profilează la orizont și aceasta ia nastere pe umerii tinerilor talentați și plini de curaj. Ei sunt cei care se pregătesc să își demonstreze valoarea în bătălia campionatelor europene la nivel de juniori sub 18 ani și sub 20 de ani.

Cu inima plină de determinare și dorința de a face istorie, echipele de juniori ai României se pregătesc să își pună amprenta asupra terenului de joc. La masculin, lotul U18 este deja calificat si își va face simțită prezența la Campionatul European de la Sofia si Plovdiv in Bulgaria (10.07-21.07.2024), în timp ce echipa feminina, de asemenea calificata, se pregăteste să găzduiască acest prestigios eveniment la Blaj – Romania si Heraklion – Grecia (01.07-13.07.2024). Dar provocările nu se opresc aici. Acești tineri voleibaliști, cei mai de seamă ai României la această vârstă, își vor testa aptitudinile și la nivelul U20.

Dupa calificarea la turneul final de U18, următorul pas pentru echipele noastre este participarea la calificările pentru Campionatul European U20, unde vor întâlni echipe puternice din întreaga Europă. Cu toate acestea, cu curajul, determinarea și talentul lor, acești tineri campioni sunt pregătiți să facă față oricărei provocări și să marcheze un nou capitol în istoria voleiului românesc.

Conform deciziei strategice a Consiliului Director al Federației de Volei din România, echipele U18 vor participa și la calificările pentru Campionatul European U20. Această mișcare tactică nu numai că le oferă oportunitatea de a acumula experiență la un nivel superior, dar îi pregătește și pentru viitoarele provocări la nivel european. Președintele FR Volei, Adin Cojocaru, subliniază importanța acestei decizii, evidențiind că participarea la turneele U20 este o investiție în viitorul voleiului românesc.

”Dacă am fi putut strânge toți băieții de la naționala Under 20, atunci am fi participat cu această echipă la calificări, dar mulți dintre ei sunt angrenați în Campionatul Național de divizia A1 sau liderul acestei generații, Daniel Chițigoi nu poate răspunde convocării, el fiind în plin campionat cu echipa sa, în Polonia. În aceste condiții, la propunerea Colegiului Central de Antrenori, Consiliul Director al federației a găsit oportună participarea la turneu cu naționala sub 18 ani în vederea pregătirii pentru turneul final al Campionatului European din vară”, a declarat președintele FR Volei, Adin Cojocaru.

 

Tinerii Campioni ai Voleiului Românesc Iau Europa cu Asalt – DA CLICK AICI ȘI CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE ZIARESIREVISTE.RO

 

Tinerii campioni - Lotul national masculin de volei U18 Romania

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors