LIKE US? SPREAD THE WORD

Volei Alba Blaj și CSM Arcada Galați sunt supercampioanele României! Supercupa României

Pentru prima dată în istorie, Supercupa României s-a jucat în cuplaj, la Blaj, în noua Sală Polivalentă ”Alba Blaj”. OZN-ul Blajului și-a așteptat oaspeții cu mult fast, cu focuri de lumini și covorul roșu, ca la o mare sărbătoare. Și a fost o sărbătoare a voleiului românesc.

2.000 de spectatori au ținut să fie prezenți în Polivalenta construită în parteneriat de Primăria Blaj și Consiliul Județean Alba, care a costat 12 milioane de euro. ”Este noua noastră casă. Echipa noastră campioană nu va mai fi nevoită să meargă să joace prin alte părți. Am fost la Sibiu, la Tg. Mureș, de acum încolo vom juca acasă, cu dumneavoastră în tribună”, le-a transmis spectatorilor primarul Blajului, Gheorghe Rotar. Împreună cu președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, dar și cu președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, edilul din Blaj a premiat echipele câștigătoare în Supercupa României: CSM Arcada Galați, la masculin, CSM Volei Alba Blaj, la feminin.

Galațiul la puterea Super3!

Campioana României, CSM Arcada Galați a învins SCM Craiova, deținătoarea Cupei României, cu 3-0 (25-19, 25-23, 25-17). Echipa antrenată de selecționerul Sergiu Stancu a câștigat astfel pentru a treia oară trofeul în istorie, după 2019 și 2020. Galațiul se poate mândri acum cu 5 titluri de campioană, două Cupe ale României și trei Supercupe!

Antrenorul Galațiului a dedicat victoria patronului de la Arcada Galați, Spiru Mantu, cel care în ziua jocului cu Craiova și-a serbat ziua de naștere. ”Ne ajută foarte mult, fără el Galațiul probabil nu ar avea o echipă campioană. Îi mulțumim”, a declarat Sergiu Stancu.

Arcada Galați a dominat jocul, s-a impus în minimum de seturi, dar Sergiu Stancu e convins că în actualul sezon, lupta la titlu va fi infinit mai grea decât în ultimele cinci sezoane, în care Arcada s-a impus de fiecare dată. ”Vor fi 5-6 echipe care vor conta în lupta la titlu. Pentru noi obiectivele rămân aceleași, titlul și Cupa României”, a mai spus Stancu.

Victoria dulce de acasă

Campioana României CSM Volei Alba Blaj a câștigat pentru a doua oară în istoria clubului Supercupa României. Într-o atmosferă senzațională, fetele lui Stevan Ljubicic au învins deținătoarea Cupei României, CSM Lugoj cu 3-1 (25-21, 20-25, 25-22, 25-22).

A fost un spectacol pe cinste cu schimburi senzaționale de-o parte și de alta. cu mult suspans. Din păcate, spectacolul a fost umbrit de accidentarea gravă a Georgianei Popa, jucătoarea Lugojului, în startul setului 4. Jucătoare a naționalei României, Georgiana a suferit cel mai probabil o ruptură de ligamente și va lipsi de pe teren cel puțin șase luni. Suntem alături de Georgiana și-i urăm să revină cât mai curând pe teren.

Volei Alba Blaj pune al 13-lea trofeu în vitrina echipei după cele 7 titluri de campioană, 4 Cupe ale României și acum două Supercupe. ”Ne bucurăm enorm că am inaugurat sala cu o victorie. Am avut în spate galeria noastră, oamenii care iubesc voleiului la Blaj și asta ne-a motivat în plus”, a declarat Iarina Axinte, ridicătoarea Blajului.

”Acest trofeu ne dă foarte multă încredere. Ne dorim să progresăm de la meci la meci, e o echipă destul de tânără, eu sunt cea mai experimentată. Avem nevoie de timp pentru relațiile de joc. Este a treia Supercupă pe care o joc și prima pe care o câștig. Înseamnă foarte mult să mă întorc aici, să fim în această sală minunată, alături de cei mai frumoși suporteri din România și să reușim să le oferim în dar acest trofeu”, a adăugat Nneka Onjejekwe, cea care a fost desemnată MVP-ul partidei din Supercupă.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors