LIKE US? SPREAD THE WORD

Sedința informală a membrilor aleși ai Consiliului Director din 16.12.2021. S-au stabilit și topurile anului 2021

Membrii aleși ai Consiliului Director al Federației Române de Volei s-au reunit într-o nouă ședință informală – ultima din acest an – joi, 16 decembrie 2021.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate acțiunile loturilor care se află sau se vor afla în pregătire în următoarele săptămâni, au fost prezentate detalii despre ”Gala Voleiului Românesc” și au fost stabilite premiile anului 2021.

În această perioadă se află sau se vor afla în pregătire trei loturi naționale: cel de seniori, cel de juniori U18 și cel de junioare U17.

Lotul masculin de seniori al României s-a reunit la 16 decembrie la Galați, unde va rămâne până la 20 decembrie, când se va pleca în Ungaria pentru două meciuri amicale cu naționala țării gazdă. Întreaga acțiune se încheie la 23 decembrie.

Lotul masculin U18 se va reuni la București în perioada 20 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022, pentru pregătirea participării la calificările pentru Campionatul European. Acestea vor avea loc în Bulgaria, în perioada 12-16 ianuarie 2022.

Lotul feminin U17 se va reuni la Baia Mare în perioada 20 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022, pentru pregătirea participării la calificările pentru Campionatul European. Acestea vor avea loc în Turcia, în perioada 11-17 ianuarie 2022.

În cadrul aceleiași ședințe s-au pus la punct detaliile de organizare a ”Galei Voleiului Românesc”, care va avea loc la 22 decembrie, la București. În cadrul acesteia se va aniversa și împlinirea a 90 de ani de existență a voleiului în România. Cu acest prilej, vor fi omagiați eroii generațiilor trecute, cei care au contribuit la dezvoltarea acestui sport, dar și reprezentații noului val de jucători și antrenori.

În cadrul aceleiași ședințe, membrii aleși ai Consiliului Director au fost informați despre intenția jucătoarei Alexia Căruțașu de a obține dreptul de a evolua pentru naționala Turciei, dar și despre acțiunile pe care Federația Română de Volei le-a întreprins și le va întreprinde în continuare în acest caz pentru apărarea intereselor voleiului românesc și ale echipei noastre reprezentantive.

De asemenea, au fost stabilite, pe baza voturilor membrilor Colegiului Central al Antrenorilor și a membrilor aleși ai Consiliului Director al FRV, topurile voleiului românesc din 2021. Acestea vor fi decernate în cadrul ”Galei Voleiului Românesc”.

Voleibalista Anului 2021 a fost desemnată Alexia Căruțașu (Galatasaray). Ea a fost urmată de Rodica Buterez (CSM Târgoviște) și de Adelina Budăi-Ungureanu (Unet E-Work Busto Arsizio).

Voleibalistul Anului 2021 a fost desemnat Marian Bala (Arcada Galați). El a fost urmat de Adrian Aciobăniței (Chaumont Volley-Ball 52) și de Andrei Mihălescu (CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău).

Premiul pentru Performanța Anului va fi acordat lui Marius Macarie, antrenorul lotului feminin U18 al României care a terminat pe locul 6 la Campionatul Mondial disputat în Mexic.

Antrenorul anului 2021 a fost desemnat Sergiu Stancu, cel care conduce campioana României, Arcada Galați, dar este și selecționerul naționalei masculine.

Pentru prima dată în istoria Federației Române de Volei se vor acorda premii și pentru antrenorii de copii și juniori, cei care stau la baza tuturor performanțelor prezente și viitoare ale acestui sport.

Antrenorul anului la copii și juniori (feminin) a fost desemnat Adrian Radu (CS Dinamo).

Antrenorul anului la copii și juniori (masculin) a fost desemnat Răzvan Vasile (CTF Mihai I București).

Tot o premieră o reprezintă și premiile oferite cluburilor de copii și juniori. Acestea sunt bazate pe performanțele realizate de echipele acestora la toate categoriile de vârstă (minivolei, speranțe, cadeți și juniori). Astfel, fiecare echipă participantă la turneele finale ale celor patru categorii în ediția 2020/ 2021 a primit puncte în funcție de poziționarea în clasamentul final. Astfel, ocupanta locului 1 a primit 8 puncte, cea de pe locul 2 – 7 puncte și așa mai departe, până la formația clasată pe locul 8, care a primit 1 punct.

Clubul anului 2021 la copii și juniori (feminin) a fost desemnat CSM București, care a totalizat 23 puncte. Acesta a fost urmat în clasamentul general de CS Dinamo și de CSU Medicina CNUE Târgu Mureș.

Clubul anului 2021 la copii și juniori (masculin) a fost desemnat CTF Mihai I București, care a acumulat 24 de puncte, depășind CSM București și LAPI Dej.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors