LIKE US? SPREAD THE WORD

România, victorie dramatică în debutul în Golden League 2022. Miercuri e al doilea meci cu Ucraina

Naționala feminină de volei a României a debutat cu dreptul în actuala ediție a Golden League, la capătul unui meci interzis cardiacilor, câștigat cu scorul de 3-2 în fața Ucrainei, la Alexandria.

nationala romania golden league - FRVolei
Naționala României, înaintea debutului în Golden League

După ce a câștigat primul set mai lejer decât se așteptat, scor 25-15, româncele s-au relaxat prematur, în timp ce oaspetele au renăscut. Drept urmare, au câștigat următoarele două acte cu 25-22 și 25-19, iar în setul al patrulea au condus cu 15-6, 16-10 sau 18-11.

nationala ucraina golden league - FRVolei
Jucătoarele naționalei Ucrainei au purtat pe umeri, fiecare, drapelul țării sale la imn

A fost momentul începutului revenirii (s-a ajuns la 20-20) după care fetele antrenate pentru prima dată într-un meci oficial de tehnicianul spaniol Guillermo Naranjo, au sprintat spre 25-21, egalând scorul la 2.

guillermo naranjo - FRVolei
Antrenorul Guillermo Naranjo Hernandez a trăit la maximum meciul

În setul decisiv tot oaspetele au început mai bine, au condus cu 6-3 și 7-4, dar punct cu punct, minge cu minge, româncele au reușit să egaleze la 8 și apoi să strângă punct cu punct până la 15-12. Scor final: România – Ucraina 3-2 (25-15, 22-25, 19-25, 25-21, 15-12), la capătul unui meci în care jucătoarele noastre au demonstrat că pot lupta pentru fiecare minge fără să țină cont de scorul de pe tabela de marcaj.

O victorie care a venit ca un cadou special și pentru sărbătorita zilei, Adriana Matei. Aceasta a împlinit chiar în ziua meciului.

bucurie nationala romania 1 - FRVolei
Bucuria naționalei României după victoria cu Ucraina, din Golden League

Miercuri, tot de la ora 17.00 și tot în sala Polivalentă din Alexandria va avea loc următoarea întâlnire dintre cele două echipe. Intrarea este liberă, iar meciul va fi în direct la TVR 3.

Au jucat pentru România: Buterez (20), Budăi-Ungureanu (17), Ariton (9), Ad. Matei (8), Roman (8), Spînoche (4), Filipaș (3), Zadorojnai (1), Miclăuș (-), M. Radu (-), G. Dan (-), Vereș (libero). Nu au jucat: D. Ionescu, Ciucu (libero). Antrenor: Guillermo Naranjo.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors