LIKE US? SPREAD THE WORD

România va găzdui o grupă a Campionatului European de seniori din 2025!

O veste extraordinară pentru voleiul românesc a venit de la Confederația Europeană de Volei (CEV): România a primit dreptul de a găzdui, în 2025, una din grupele Campionatului European masculin! Este a doua veste foarte bună primită de la CEV, după ce, săptămâna trecută, României i-a fost acordată și organizarea Campionatului European U22 la volei pe plajă din 2023!

Luni dimineață, CEV a dezvăluit că România este prima gazdă aleasă a fazei grupelor Campionatului European masculin de volei care va avea loc în 2025. Celelalte gazde ale competiției vor fi anunțate în viitorul apropiat.

În decizia lor, conducătorii forului european au luat în considerare și faptul că actuala echipă de conducere a voleiului românesc are deja experiența organizării unei competiții de anvergură: găzduirea, anul trecut, la Cluj-Napoca, a unei grupe a Campionatului European feminin. Aceasta a atras numeroase aprecieri, atât din partea conducătorilor forului continental, cât și a reprezentanților echipelor participante.

De asemenea, creșterea în valoare din ultimul timp a voleiului masculin românesc nu avea cum să rămână neremarcată. Naționala tricoloră a participat în 2019 la turneul final al Campionatului European pentru prima dată din 1995, iar anul acesta a reușit să cucerească pentru a doua oară trofeul Silver League și să obțină o nouă calificare la turneul final al Europenelor, care va avea loc în 2023. România a fost repartizată în Grupa D, alături de Israel (gazda seriei), Franța, Turcia, Portugalia și Grecia.

Este pentru a doua oară în istorie când România organizează Campionatul European masculin de volei

Ediția din 2025 va fi a doua a Campionatului European masculin de volei găzduită vreodată de țara noastră. Prima a avut loc în 1963, iar atunci naționala tricoloră a cucerit aurul!

”Este foarte entuziasmant pentru noi să vedem că România se alătură încă o dată <<febrei>> organizării unui Campionat European. Acest lucru demonstrează clar că atunci când ai inițiativă și vrei să organizezi o astfel de competiție ajuți, pe de o parte, la creșterea valorii voleiului din țară, dar și a forței propriei Federații. Este o sursă de inspirație pentru noi toți și putem fi siguri că întrecerea este pe mâini foarte bune”, a declarat președintele Confederației Europene de Volei, Aleksandar Boričić.

Adin Cojocaru, președintele FRV: ”Sper ca această competiție să fie o sursă de inspirație”

”Pentru România, pentru voleiul românesc, este o mare onoare să poată găzdui o grupă a Campionatului European de volei seniori din 2025. Este un adevărat arc peste timp, având în vedere că țara noastră a mai găzduit un turneu final masculin în 1963. Avem deja experiența acumulată în 2021, la Campionatul European feminin, unde, de asemenea, am găzduit o grupă și suntem convinși că toți oaspeții noștri se vor simți la noi ca acasă. De asemenea, sper ca această competiție să fie o sursă de inspirație atât pentru echipa noastră națională, cât și pentru tinerii noștri voleibaliști, care au astfel posibilitatea de a-și vedea idolii pe viu”, a declarat președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors