LIKE US? SPREAD THE WORD

România, reprezentată la Convenția Antrenorilor 2022, organizată de CEV, la Skopje

România a fost reprezentată de doi profesori-antrenori la Convenția Antrenorilor 2022 organizată în perioada 16-18 septembrie de Confederația Europeană de Volei (CEV) în capitala Macedoniei de Nord, Skopje.

Cristiana Dedu și Sorina Moise s-au numărat printre cei peste 160 de participanți care au participat la lecții teoretice și practice, la sesiuni deschise susținute de reputații antrenori John Kessel și de Kiattipong Radchatagriengkai. Aceștia au demonstrat atât cum trebuie pregătiți cei mici, dar au prezentat și soluții de cum pot fi atrași spre volei copiii încă de la vârste fragede.

romania conventia antrenorilor 4 - FRVolei
Idei de acțiuni menite să atragă spre volei copiii de la cele mai fragede vârste

Fost selecționer al naționalei feminine de volei a Thailandei, Kiattipong Radchatagriengkai a vorbit despre primii pași în volei ai celor mici, a prezentat modalități de atragere a acestora spre volei prin jocuri și despre cum pasiunea pentru sport a tuturor, profesori, antrenori, jucători, poate duce acest sport mai departe. De asemenea, a prezentat detalii despre viziunea asiatică de promovare a voleiului în școli.

romania conventia antrenorilor 2 - FRVolei
Cristiana Dedu și Sorina Moise, alături de Kiattipong Radchatagriengkai

Antrenorul american John Kessel a avut o prezentare inspirațională și interactivă, în care a vorbit despre cum limbajul corect și abordarea pozitivă a tuturor aspectelor care pot apărea în timpul antrenamentelor, pot face diferența pe termen lung. De asemenea, a prezentat din propria experiență cum s-a schimbat ca gândire în 40 de ani de activitate, a prezentat greșelile pe care le făcea la început, ce învățăminte a tras din acestea și cum a progresat astfel ca om și ca tehnician. De asemenea, cel care a fost inclus în Hall of Fame-ul voleiului mondial, le-a atras de mai multe ori atenția celor prezenți să rămână mereu cu mintea deschisă la nou.

romania conventia antrenorilor 3 - FRVolei
Modalități de instruire a celor mai mici jucători de volei

Cea de-a doua zi a Convenției a fost rezervată antrenamentelor, demonstrațiilor practice conduse de cei doi specialiști invitați. Au participat componente ale unor echipe de U12 și U14 din Skopje, iar toate exercițiile, dar și modul de lucru al celor doi tehnicieni au fost apreciate de cei prezenți. În ultima zi au avut loc discuții libere și cei prezenți au putut pe de o parte să se cunoască mai bine, iar pe altă parte să cunoască situația mișcării de dezvoltare a voleiului în țările europene.

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors