LIKE US? SPREAD THE WORD

România, învinsă de Grecia cu 3-1 în ultimul amical

Naționala masculină a României a pierdut și al treilea amical disputat în Grecia, cu selecționata similară a țării gazdă.

Elenii s-au impus cu scorul de 3-1 (25-22, 25-17, 19-25, 25-21), într-o partidă care a durat 93 de minute. Cel mai bun marcator al formației noastre a fost tânărul Alexandru Rață, aflat la prima acțiune cu naționala de seniori. El a reușit 17 puncte. A fost urmat, ca număr de puncte, de un alt debutant la națională, Robert Călin și de Silviu Suson, ambii cu câte 10 puncte.

Antrenorul Dănuț Pascu a folosit următorii jucători: Rață (17 puncte), Călin (10), Suson (10), Mihălescu (9), Cherbeleață (5), Bălean (5), Mihalcea (3), Mocanu (3), Muscină (2), Bartha (1), Diaconescu (libero), Mărieș (libero), Dumitru.

În precedentele două meciuri disputate în Grecia, România a pierdut cu 3-0, respectiv 3-2.

Marți, delegația ”tricoloră” va reveni în țară, pentru a continua pregătirea pentru participarea, în lunile mai-iunie, în preliminariile Campionatului European 2021 și în Golden League. La Ploiești se va face joncțiunea și cu ceilalți jucători convocați, dar care nu au făcut deplasarea în Grecia: Ciprian Matei (Steaua), Tudor Magdaș (Unirea Dej), Vlad Kantor (Arcada Galați) și Adrian Aciobăniței (Cannes). Acesta din urmă, proaspăt campion al Franței, este așteptat să sosească la echipă peste câteva zile.

În calificările pentru EuroVolley 2021, România face parte din grupa preliminară E, alături de Albania, Elveția și Slovacia. Sistemul de calificare presupune disputarea a două turnee, primul fiind programat la Nitra (Slovacia) în perioada 6-8 mai, iar cel de-al doilea la Ploiești, între 14 și 16 mai. Turneul final va avea loc în luna septembrie.

Apoi, echipa noastră va participa la Golden League, care programează două turnee. Primul va avea loc în Olanda (28-30 mai), iar al doilea în Ucraina (4-6 iunie). Adversarele României vor fi Olanda, Ucraina și Slovacia. Turneul Final Four va avea loc în luna iunie.

Sursa foto: Hellenic Volleyball Federation

ARTICOLE SIMILARE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors